Cene za Xbox One i PS4 će biti manje od očekivanih

Cene za Xbox One i PS4 će biti manje od očekivanih

1249
0
PODELI
xboxone_logo

GameStop veruje da će cene Xbox One i PS4 konzola biti manje nego za Xbox 360 i PS3 prilikom njihovog pojavljivanja.

GameStop misli da su strahovi da će cene Xbox One i PS4 prilikom pojavljivanja biti prevelike neopravdani. Po njihovom CEO Rob Lloyd-u obe konzole će imati niže cene kod lansiranja nego prethodna generacija konzola.

Da bi se podsetili, Xbox 360 se pojavio sa verzijama od $300 i $400, a Playstation 3 se pojavio sa verzijama od $500 i $600. Sa svom novom tehnologijom i ostalim stvarima koje će biti uključene u Xbox One i PS4,  neki analitičari kažu da njihova cena teško može da bude manja od prethodne generacije prilikom lansiranja.

“Nisam siguran da ni Microsoft ni Sony mogu da snize cenu toliko da ona bude niža od $400” kaže jedan od analitičara.”Sa svom novom uključenom tehnologijom, teško da bi im se isplatila toliko niska cena, ali manja cifra od $600, što je manje od PS3 prilikom lansiranja, je nešto što se može očekivati”, dodao je analitičar.

Troškovi proizvodnje neće biti jedini faktor sa kojim će se Microsoft i Sony suočiti prilikom odluke kako da odrede cenu za Xbox One i PS4. Sony zna da je Playstation 3 imao visoku cenu prilikom pojavljivanja i zna da je to umanjilo prodaju u početku. Sony će veoma želeti da ima cenu za PS4 koja je jednaka ili manja od cene Xbox One prilikom pojavljivanja, to svakako možemo da zaključimo.

No, moraćemo da sačekamo još da bi saznali tačne lansirne cene za Xbox One i PS4, sve do tada će biti samo nagađanja.

Izvor: Fudzilla

 

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR