Cat S60, prvi smartfon sa termalnom kamerom!

Cat S60, prvi smartfon sa termalnom kamerom!

6117
6
PODELI

Samo par dana pre MWC sajma u Barseloni, Cat je predstavio svoj novi smartfon koji ima jedinstvenu mogućnost.

Breaker

Cat S60 je prvi smartfon na svetu koji ima ugrađenu termalnu kameru, a ujedno je i najotporniji telefon na vodu na svetu.

Cat S60 04

Ugrađenu termalnu kameru proizvodi FLIR, kompanija koja je trenutno lider u tehnologiji termalnog prikaza. Zašto bi želeli tako nešto u svom telefonu? Pristup ovakvoj specijalnoj kameri omogućava korisniku da vidi gubitak toplote oko prozora i vrata, uoči vlagu, vidi gde nedostaje izolacije, detektuje pregrevanje aparata i instalacije. A omogućava i vid u mraku!

Cat S60 02

Termalne kamere omogućavaju vam da vidite toplotu, koju je obično nemoguće videti golim okom. Možete videti toplotu i meriti temperaturu površine sa udaljenosti od 15 do 30 metara!

S60 je i vodootporan do dubine od 5 metara na sat vremena. Može se koristiti i kao podvodna kamera, što će svakako biti korisno u nekom trenutku.

Cat S60 03

Kao i svi Cat telefoni, S60 je izuzetno otporan na udarce i padove. Ima ekran od 4.7 inča, koji se može koristiti mokrim rukama i rukavicama, octa-core Snapdragon 617 procesor, 3GB RAM, 32GB interne memorije, 13Mpix kameru na poleđini i kameru od 5Mpix na prednjoj strani. Ima podršku za 4G LTE, bateriju od 3800mAh, MIL Spec 810G sertifikat i pokreće ga Android 6.0 (Marshmallow).

Cena u prodaji Cat S60 modela će biti 649 evra.

 

 

Izvor: AndroidAuthority

6 KOMENTARA

    • Nažalost, trenutno nam nije poznato kada će biti dostupan kod nas. Veliko je interesovanje za ovaj model i nadamo se da će stići za mesec-dva.

POSTAVI ODGOVOR