Canon obeležava desetogodišnjicu serije EOS 5D

Canon obeležava desetogodišnjicu serije EOS 5D

887
0
PODELI

Canon danas obeležava desetu godišnjicu svoje čuvene serije EOS 5D. Prvi put predstavljen u septembru 2005., EOS 5D transformisao je tržište DSLR fotoaparata kao prvi napredni DSLR fotoaparat za amatere koji je koristio CMOS senzor punog kadra (35,8 x 23,9 mm).  Dostupan po konkurentnoj ceni, taj fotoaparat omogućio je fotografima entuzijastima da iskoriste impresivan kvalitet slike i kreativne fotografske alate koji su tradicionalno bili dostupni samo u profesionalnim DSLR aparatima  s 35-milimetarskim senzorom, doprinevši tako daljnjem širenju i uspehu fotoaparata sa senzorom punog kadra.

Breaker

U novembru 2008. Canon je predstavio model druge generacije iz ove serije – čuveni EOS 5D Mark II koji je otvorio put za snimanje filmova. Uređaj je doneo revoluciju u snimanje Full HD videa za fotografe i iskoristio popularnost DSLR-ova za snimanje filmova. EOS 5D Mark II zatalasao je filmsku industriju i industriju snimanja video-zapisa video-performansama velikog senzora po konkurentnoj ceni. U spoju s izuzetnim kvalitetom slike i većom kontrolom dubine polja, omogućio je snimateljima da iskoriste Canonovu široku ponudu različitih zamenjivih objektiva iz serije EF koja se, u to vreme, sastojala od više od 64 modela[i], nudeći širok spektar mogućnosti.

EOS 5D mIII FRT w EF 24-70mm

U martu 2012. Canon je predstavio EOS 5D Mark III koji je značajno poboljšao foto i video-mogućnosti prethodnog modela, te ponudio povećanu preciznost automatskog fokusiranja i veću brzinu uzastopnog (burst) fotografisanja. EOS 5D Mark III je doživeo veliki uspeh na tržištu i kao jedan od najboljih DSLR fotoaparata ove kompanije služi kao pokretač neprekidnih inovacija u seriji EOS.

U februaru 2015. Canon je predstavio i EOS 5DS i EOS 5DS R – transformirajući sistem EOS s novom generacijom DSLR fotoaparata punog kadra s ultravisokom rezolucijom. Nadilazeći granice 35-milimetarskih senzora, novi fotoaparati nude najveću rezoluciju ikad viđenu u senzorima punog kadra, zapanjujućih 50,6 megapiksela.

Kroz sopstvenu proizvodnju svih vitalnih delova za digitalne fotoaparate EOS, Canon je stvorio izuzetno robusnu ponudu. Svaki model u seriji, uključujući EOS 5D, konstruisan je da ponudi najbolje performanse slike, zahvaljujući evoluciji u inovativnoj tehnologiji. Da bi podržao  različite potrebe fotografa, Canon će i dalje ojačavati svoju seriju DSLR fotoaparata EOS, koja uživa široku podršku među profesionalnim korisnicima, ali i amaterima i entuzijastima.

 

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR