Call of Duty: Ghosts na prvi pogled

Call of Duty: Ghosts na prvi pogled

770
1
PODELI
xl_Call_Of_Duty_Ghosts

Call of Duty: Ghosts je predstavljen na Xbox One reveal događaju kad je prikazan i prvi trailer. Evo malo više informacija o samoj igri.

Novi CoD će pokretati novi grafički engine i koristiće tehnologije displacement mapping i Pixarovu SubD tehnologiju. Sve ovo će grafiku učiniti naročito upečatljivom na novim next-gen konzolama,ali i na PC-iju, ali igru čini daleko težom za razvoj od prošle Call of Duty igre.

“Zahteva mnogo više truda sa naše strane” kaže izvršni producent Mark Rubin iz Infinity Ward studija koji razvija Call of Duty: Ghosts.”U godini kada se pojavljuje nova generacija konzola ima puno uči dok radiš momenata. Ubacujemo stvari koje zvuče dobro na papiru, ali onda ne prorade kako treba i moramo da ih izbacimo”.

“Ovo je nivo kompleksnosti koji zahteva više uloženog vremena i resursa, zato koristimo pomoć drugih studija i drugih izvora. Ali mnogo tehnologije koje smo napravili u novom engine-u pomaže da to bude manje posla nego da su dizajneri morali sve da rade od početka”.

Vizuelni detalji kao što su pukotine na šlemovima ili pokidane tkanine na uniformama, pa sve do blata pod noktima, sve to dodaje nivo realizma koji dosad nije viđen i izvući će osmehe na lica igrača.

Jedan nivo se događa kompletno pod vodom, gde se borba odvija između mnoštva riba koje plivaju okolo u dinamičnom i realnom okruženju. Kao uvodne sekvence filma Ajkula 2, ali sa više oružja 🙂

“Prednost toga što je naš razvojni studio u Los Angeles-u je što imamo pristup mnogim talentovanim ljudima iz Holivuda” kaže Rubin.”Tokom poslednjih nekoliko godina odatle smo zapošljavali umetnike za specijalne efekte, dakle ljude koji rade na visoko budžetnim filmovima i oni su doneli drugačije ideje o tehnologiji sa njima i polako smo počeli da ih primenjujemo. Sa novim engine-om i konzolama sledeće generacije možemo mnogo toga više da unesemo u igru.”

U Call of Duty: Ghosts biće poboljšanje od 6 puta u izvorima svetla i mnogo veći broj fragmenata na ekranu, HDR sistem osvetljenja  daje džungli osećaj živosti takođe.

“Ovoga puta nema zamaskivanja nedostataka” dodaje Rubin “ Do sada smo prikrivali nedostatke u grafici, ali sada je sve u realnom vremenu”.

“Umetnici i dizajneri ne nabacaju samo gomilu tehnologije i kažu evo sva ta divna tehnologija samo je gledajte, nego je koriste da unaprede okolinu i gameplay, sve da se poveća osećaj realizma i da se igrači užive što više. Nova tehnologija se ne ubacuje samo da pokažemo da je imamo, već ima smisla kad se koristi”, kaže Rubiin.

Call of Duty: Ghosts je inspirisan lovom na Osamu Bin Ladena od strane Seal Team Six i fokusira se na prilagodljivi tim vojnika od kojih je jedan član napadač.

Dok naslov možda daje referencu na lik iz Modern Warfare igara Ghost, to je samo omaž i ništa više. Rubin kaže da se Call of Duty: Ghosts bazira na kompletno novoj priči smeštenom u novi univerzum događanja.

Stephen Gaghan, dobitnik Oskara i pisac scenarija za filmove Traffic i Syriana, je napisao priču koja je smeštena u današnje vreme posle tzv. “Događaja” koji je prouzrokovao

neku vrstu globalne apokalipse. U ovoj budućnosti, Amerika vise nije svetska supersila.

“Stephenu smo dali ovde kancelariju” kaže Rubin. “Igra stoni tenis sa našim timom, jede ručak i večeru ovde, postao je deo tima. Ovo je bilo totalno neočekivano, scenaristi obično pišu od kuće i šalju nam scenarije”.

Multiplayer će imati dinamične mape i prilagođavanje oružja i lika koga vodite.

Evo trailera prikazanog na Xbox One događaju:

Call of Duty: Ghosts izlazi 5. Novembra za Xbox 360, PS3 i PC, a na zimu i za Xbox One i PS4.

Izvor: T3

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR