Budite odgovorni i zaštitite svoju decu.

Budite odgovorni i zaštitite svoju decu.

604
0
PODELI

Postoje tri vrste auto sedišta koja se koriste zavisno od uzrasta deteta i stepena razvoja. Sva ona su pažljivo i do detalja testirana i nisu proizvod nečijeg hira. Ona koja se koriste od prvog dana detetovog života pa do godinu dana starosti spadaju u prvu grupu. Montiraju se u smeru suprotnom od smera vožnje zbog nedovoljno razvijenih vratnih mišića deteta, veličine glave i izuzetne osetljivosti nervnog sistema, pod silama udara. U drugoj grupi su sedišta za decu od 1-3 godine starosti. Koriste se kad dete preraste sedište za novorođenčad i zadovolji određene uslove koji su postavljeni kao osnovni razlog zašto dete treba prebaciti u veće sedište. Montiraju se u smeru suprotnom od smera vožnje i u smeru vožnje, u zavisnosti o kojoj vrsti sedišta je reč, kao i da li je dete zadovoljilo osnovne uslove koji mu dozvoljavaju vožnju u smeru vožnje (diže se na noge i samostalno stoji uz pridržavanje za predmet; ima preko 9kg). Postoje i kombinovana sedišta koja su u rasponu od 9-18 kg, namenjena za vožnju dece po principu vezivanja sedišta sigurnosnim pojasom i od 18-36 kg gde se deca vezuju u sedištu pojasevima automobila.

Sva ova sedišta mogu se jedino koristiti na način koji nalaže proizvođač i nikako drugačije. Svaka improvizacija, dodatni predmet na sedištu, ili nešto drugo, može ugroziti sigurnost deteta, ali isto tako i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Uzimajući sve navedeno u obzir, WinWin je za vas pripremio sjajnu ponudu francuskog brenda Nania, čiji je fokus na bezbednosti dece u automobilima. Auto sedište za decu Beline namenjeno je bebama i deci uzrasta od 9 meseci do 11 godina. Ovo sedište objedinjuje sve 3 grupe auto sedišta u jednom, što ga čini ekonomičnim i praktičnim izborom. Poseduje integrisani sigurnosni pojas sa uporištem u 5 tačaka. Kod dece od 15 kg do 36 kg, koristi se sigurnosni pojas automobila sa uporištem u 3 tačke. Nakon što dete navrši 6 godina ili 25 kg, koristi se buster koji ostaje nakon što se skine naslon. Auto sedište sadrži udobno jastuče koje je predviđeno za decu uzrasta od 9 do 18kg. Naslon za glavu se može podesiti po visini. Pored zaštita od bočnih udara, auto sedište sadrži i naslone za ruke, pa vaše dete može uživati.

Nania Beline Comfort auto sedište 9-36kg 1/2/3 zebre, je proizvedeno u skladu sa evropskim standardom ECE R44/04 i ima atest. Navlaka se lako skida radi pranja, a samo sedište se lako montira i učvršćuje.

Najmlađi putnici, odnosno mala deca, posebno su ranjivi jer ih njihova fizionomija stavlja pod veći rizik pod takvim silama, a i sigurnosni pojasevi automobila koji su dizajnirani da zaštite odrasle osobe, ne pružaju im ni približno zadovoljavajuću zaštitu.

Zato, roditelji, kako bi vaše dete bilo zaista sigurno, kupite auto sedište Nania Beline Comfort na WinWin sajtu ili u najbližoj WinWin radnji širom Srbije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR