Brave, internet pregledač koji vam plaća da gledate reklame

Brave, internet pregledač koji vam plaća da gledate reklame

979
0
PODELI

Blokiranje reklama je danas vrlo jednostavno, jer su dostupni brojni dodaci i blokeri za popularne internet pregledače. Međutim, Brave ima drugačiju ideju.

Breaker

Brendan Eich, ko-osnivač kompanije Mozilla, nedavno je predstavio novi internet pregledač pod nazivom Brave. On dolazi sa ugrađenom mogućnošću blokiranja reklama, ali će ubrzo ponuditi i nešto inovativno po tom pitanju – plaćaće bitcoinom korisnicima ukoliko budu želeli da gledaju reklame!

Ovo je suprotan koncept od blokiranja reklama, ali mnogi će biti zainteresovani da zarade od reklama na taj način i sakupljaju bitcoine.

Brave Browser meni

Ideja je nalik na Google reklame. Reklamne agencije će moći da kontaktiraju Brave kako bi objavili svoje reklame. Klikovi i impresije se broje i Brave šalje fakture korisnicima koji žele da klikću i gledaju reklame. Brave prihod deli na više dela – 55% novca ide reklamnoj agenciji, dok po 15% ide korisnicima, partnerima i kompaniji Brave.

Ukoliko korisnik više ne bude bio zainteresovan da gleda reklame, dovoljno je da samo tako odabere u okviru podešavanja.

Brave još uvek radi na novoj opciji, ali možemo da očekujemo da će tokom meseca ova nova opcija krenuti sa radom.

 

 

Izvor: AndroidCommunity

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR