Blood Sport, gaming gadget koji će vam isisati krv, bukvalno

Blood Sport, gaming gadget koji će vam isisati krv, bukvalno

880
1
PODELI
Blood Sport photo-main

Blood Sport je bizarni gaming gadget za koji je otvoren Kickstarter projekat, LINK, pre nekoliko dana. Ova spravica će isisati krv iz vas dok se igrate i to bukvalno 🙂

“Blood Sport: The Ultimate In Immersive Gaming”, što je glavni reklamni slogan za ovu perfiferuju, funckioniše po sledećem principu. Kada vaš kontroler za igru krene da vibrira, sistem sakupljanja krvi startuje i isisava krv iz vas preko braunile povezane na ruku gamera, kao kad dajete krv. Po autorima, ideja je da trešenje kontrolera u pucačinama simbolizuje gubitak krvi, pa se to onda i dešava u stvarnom životu sa Blood Sport gadgetom.

Autorska firma “Brand & Grotesque” iz Toronta kaže da im je cilj da naprave rafinirani multiplayer uređaj koji može da se prenosi sa jednog gaming događaja na drugi i da se na taj način organizuju donacije krvi koja je uvek neophodna.

Blood Sport, po autorima, koristi Arduino štampanu ploču koja i vadi krv igraču i kontroliše koliko je krvi isisano da bi ugasilo mašinu za isisavanje pre nego što uzme previše krvi igraču. Gameri moraju da unesu svoje godine, težinu i ako pate od neke hronične bolesti u sistem pre korišćenja uređaja, kao preventivnu meru, da im mašina ne bi isisala previše krvi.

“Ne izmišljamo točak ponovo.Samo pretvaramo postojeću mašinu za donaciju krvi u gagdet koji će vaše gaming iskustvo podići na sledeći nivo”, kažu još autori.

Cilj koji je postavljen na Blood Sport Kickstarter stranici je $250,000(Kanadski dolari) u donacijama. Još se kaže  da autori ciljaju da se konačna verzija uređaja napravi i lansiranje desi 17. marta 2015. u Torontu, baš pre pojavljivanja igre Battlefield Hardline.

Pogledajte i promo video za Blood Sport uređaj:

Šta vi mislite o ovom zaista bizarnom, “vampirskom” gaming gadgetu? 🙂

Izvor: Polygon

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR