Blocks će biti Project Ara među pametnim satovima

Blocks će biti Project Ara među pametnim satovima

878
0
PODELI

Modularni pametni telefoni su vrlo popularan koncept, ali šta kada bi to isto bilo moguće sa pametnim satovima? Project Ara kompanije Google želi da unapređujete i prilagodite telefon svojim potrebama, dok Block želi da postigne to isto, ali u svetu pametnih satova. Koncept je vrlo sličan Project Ara i jednako zanimljiv.

Breaker

Kompletan projekat je još uvek u fazi koncepta, ali trebali bi imati na umu da je i Project Ara. Iako Google već ima prototipove Ara modela, još uvek nisu proizveli model koji radi. Blocks je nešto nalik tome, sa video snimkom koji prikazuje koncept i njegov cilj. Ono što vidimo nije posebno privlačno, ali postoji nade za Blocks. U vreme kada je velika najezda nosive tehnologije, modularni dizajn bi mogao biti baš ono što se traži.

Blocks

Tržište nosivih uređaja je u ekspanziji i biće u narednih par godina, pa bi Blocks mogao biti nešto vrlo zanimljivo. Moduli se povezuju međusobno i prave narukvicu, što je odlična, ali istovremeno i loša ideja. Sa jedne strane smanjuje veličinu sata, dok sa druge strane širina zgloba može biti ograničavajući faktor za količinu modula koji se mogu ugraditi.

Poput Ara, svako može praviti module za Blocks. Tim koji stoji iza Blocks koncepta kaže da imaju prototip koji radi i planiraju da ga spreme za komercijalnu proizvodnju do sredine 2015. godine. Oni su krenuli putem javnog finansiranja preko Kickstarter web sajta i ne sumnjamo da će vrlo brzo sakupiti neophodna sredstva. Dok ovo nije originalan koncept, svakako je fantastičan, jer će raditi dobro i na zglobu i u džepu.

Koliko će koštati? Po navodima razvojnog tima, osnovni paket koji sadrži procesor, bateriju i displej će koštati kao Pebble – oko 250 dolara.

 

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR