Bicikl prerušen u automobil – PodRide!

Bicikl prerušen u automobil – PodRide!

3929
0
PODELI

Bicikl prestavlja dobar i povoljan izbor kada je u pitanju prevoz do posla, ali kada je hladno postaje manje atraktivan. U nastavku je predstavljen kreativan način kako da vozite bicikl, a da vam bude toplo i u hladnim klimatskim uslovima. Pretvorite svoj bicikl u automobil!

Breaker

Švedski preduzetnik Mikael Kjellman dizajnirao je prilično dobar bicikl na četiri točka pod nazivom PodRide, koji se može nositi sa surovim vremenskim uslovima u regionu – koristi ga za svakodnevno putovanje do posla. Prekriven je punom tkaninom i smešten je u vodootporno “kućište”.

Nedavno, Kjellman je postavio svoju kreaciju na sajt indiegogo koji će omogućiti ljudima da izgrade svoje slično vozilo kod kuće.

PodRide

Prema informacijama sa sajta, PodRide pokreće električni bicikl sa 14 brzina. Maksimalna brzina je oko 25km/h i može da putuje oko 60km. Upravljanje se obavlja preko dve drške na bočnim stranama sedišta u koje su ugrađene i kočnice.

PodRide

Visina i sedište su pozicionirani kao kod malog automobila, tako da se može lako uočiti u saobraćaju. Ali isto tako je dovoljno uzak za biciklističke staze.

PodRide

Iako sigurno nije trajan kao tradicionalna kola ipak prevazilazi klasične bicikle. Poseduje vetrobran koji greje, zimske gume i prtljažnik za skladištenje stvari. Zanimljiva činjenica je da vam za vožnju ne treba vozačka dozvola. 🙂

Zahvaljujući kampanji na Indiegogo, Kjellman je primio novčanu podršku od oko 20.000$. Ukoliko podržavate kampanju na sajtu, ne znači da ćete besplatno dobiti primerak već stičete pravo na određen popust. Ukupni troškovi za konačni serijski model iznosiće 2.800$.

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR