Bezbedna vožnja na prvom mestu uz Tigar zimske gume!

Bezbedna vožnja na prvom mestu uz Tigar zimske gume!

1321
0
PODELI

Da biste zaštitili sebe, svoju porodicu, automobil i sve učesnike u saobraćaju, morate imati zimske gume. Bilo da je na putu sneg, led, raskvašen sneg ili samo voda, zimi letnje gume slabije prijanjaju i imaju znatno manje ukupne performanse. Zato je jako važno, da nabavite zimske gume, jer imaju znatno bolje prijanjaje i kraći zaustavni put prilikom kočenja, zahvaljujući dubljoj šari. Nabavite što pre svoje Tigar 205/55R16 Winter 94H XL, zimske gume, koje vam WinWin preporučuje i stavite ih na sva četiri točka!

Zimske gume su konstruisane tako da efikasno odvode vodu sa puta i tako smanje rizik. Toplota koja nastaje usled trenja guma i podloge topi vrhove ledenih kristala i stvara tanak, ali klizav sloj vode između guma i podloge. Minijaturne pore koje se nalaze u gazećoj površini zimskih guma, obezbeđuju veću stabilnost vozila na mokrom putu. One su proizvedene od specijalne smese sa dodatkom silike, koja se bolje ponaša na niskim temperaturama i pruža udobnu vožnju. Za razliku od letnjih, zimske gume se ne stvrdnjavaju na niskim temperaturama. Važno je pomenuti da se zimske gume ne koriste samo na snegu i ledu, već i na suvoj podlozi kada temperatura padne ispod +7°C.  Pošto se to dešava već u jesen, vreme je za vaše Tigar 205/55R16 Winter 94H XL, gume, čija je širina 205, visina 55, a prečnik 16″, ukoliko odgovaraju točkovima vašeg automobila.

I zapamtite: Ako ste stavili zimske gume na prednju osovinu one moraju biti stavljene i na zadnju. U suprotnom može doći do zanošenja, proklizavanja pa čak i zakretanja vozila u krivinama. Sa druge strane, ako se zimske gume postave na zadnju osovinu, preporučljivo je da budu stavljene i na prednju osovinu. U suprotnom može vam se desiti da pri skretanju, prednje gume izgube prijanjanje i vozilo nastavi pravo. Iskoristite preporuku za auto gume, u WinWin-u i pribavite odgovarajuću Tigar 205/55R16 Winter 94H XL zimsku gumu, koja vas bezbedno služi.

Stavite zimske gume na sva četiri točka, jer one kao jedini deo automobila koji je u stalnom kontaktu sa podlogom, vrše nekoliko važnih funkcija od kojih zavisi bezbednost i udobnost vožnje: upravljanje, nosivost, amortizovanje udara, kotrljanje, prenos pogona, a bitna je i njihova trajnost. Zadatak koji zimske gume treba da izvršavaju bez greške, je da precizno vode vozilo u pravcu koji vozač želi, a u skadu sa vremenskim uslovima i stanju na putu. Gume prenose snagu motora, zato je važan i kvalitet, jer dodirna površina utiče na prenos snage, ubrzanje i kočenje.

Koliko će se guma trošiti i koliko će dugo trajati zavisi od njenog kvaliteta i uslova korišćenja (opterećenosti vozila, brzine vožnje, stanja puteva, stila vožnje itd.), ali i od vašeg izbora – zato, birajte Tigar 205/55R16 Winter 94H XL i uživajte u bezbednoj vožnji, u svim zimskim uslovima na putu!

Tigar zimske gume možete poručiti odmah putem WinWin web sajta, ili ih kupiti u preko 100 WinWin radnji širom Srbije!

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR