Besplatna navigacija za Android – Nokia HERE Maps!

Besplatna navigacija za Android – Nokia HERE Maps!

1832
0
PODELI

Prošlog meseca Nokia je najavila da će predstaviti svoju verziju HERE navigacionog softvera za Android, ali samo licenciranim partnerima (tj. za sada, Samsung). Prošle nedelje na internet procurela je beta verzija HERE softvera i izgleda da radi na svim Android uređajima sa Android 4.0 i novije!

Breaker

Nakon testiranja ove verzije, možemo reći da sve radi kako treba. Podržano je osnovno mapiranje i navigacione funkcije, uključujući i turn-by-turn uputstva i slike iz satelita. Glavna prednost HERE navigacionog softvera je skidanje kompletnih mapa država i regiona za korišćenje bez interneta. Neophodno je da napravite besplatni Nokia HERE račun (ili povežete sa Facebook-om) i koristite ovu funkciju. Možete odabrati mape po državama ili regionima.

Nokia HERE 01

Kompletna mapa Evrope iznosi punih 9GB! Mapa Srbije je nešto preko 200MB. Dostupne su i mape Azije, SAD, Južne Amerike, Afrike, Australije i Okeanije.

Podrška za bookmarkove i pretragu je uključena, ali nudi vrlo osnovnu funkcionalnost.

Nokia HERE 02

 Beta verzija HERE mapa je malo sporija u poređenju sa Google Maps, ali verujemo da će to vremenom biti bolje.

Nokia HERE 03

Nokia je naglasila da će Android verzija HERE mapa biti ekskluziva za Samsung hardver, barem u početku. Aplikacija će zvanično postati dostupna na Samsung Galaxy Apps store-u. Kada i ukoliko HERE bude na Play Store, moguće je da će i tada biti ograničena na Samsung telefone i tablete.

Ali do tada možete uživati u beta verziji sa sledećeg linka (APK fajl) – LINK

Dopuna: Prethodna verzija je istekla, ali se na internetu pojavila novija verzija koja radi (Beta 2) –  LINK

 

Izvor: Android Police

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR