Bebisiter modernog doba – D-Link DCS-825L

Bebisiter modernog doba – D-Link DCS-825L

2572
0
PODELI

Početkom godine, na CES 2014 sajmu, predstavljena je nova generacija bebi monitora kompanije D-Link. U pitanju je DCS-825L model čije su hardverske, ali i softverske funkcije prilagođene nadgledanju dece. Tematika je vrlo zanimljiva, pa ćemo sagledati šta ova kamera nudi.

Breaker

D-Link DCS-825L je idealan za roditelje koji nemaju puno slobodnog vremena ili im zafali „treća ruka“ kada je čuvanje i nadgledanje deteta u pitanju. Dizajnom podseća na kamere starije generacije, ali savršeno se uklapa u okruženje gde borave mala deca. U pakovanju sa kamerom dolaze i izmenjivi prstenovi u nebo plavoj i nežno roze boji, koji pomažu da se kamera bolje prilagodi dečijoj sobi.

Tehničke specifikacije:

  •         Proizvođač: D-Link
  •         Oznaka modela: DCS-825L
  •         Rezolucija: HD, 1280×720 piksela
  •         Senzor: 1/4“ CMOS sa infracrvenim LED, domet do 5m
  •         Zum: 4x digitalni
  •         Napajanje: 5V, 1,5A
  •         Dimenzije i težina: 13,7 x 9,2 x 10.6 cm, 139 grama
  •         Mogućnosti: WiFi 802.11b/g/n, Detekcija pokreta, detekcija šumova, nadgledanje preko mobilne aplikacije, beleženje temperature, dvosmerni audio za interakciju sa detetom

 

DCS-825L je okruglog oblika i na njoj se nalaze četiri tastera – za uključivanje, pojačavanje/utišavanje jačine zvučnika (za melodiju ili glas koji se prenosi) i reprodukciju lagane uspavanke (ima ih ukupno 5).

DCS-825L 01

Ono što ovu kameru značajno razlikuje od klasičnih IP kamera je ugrađeni senzor za merenje temperature koji se nalazi u „anteni“ kamere. Senzor beleži temperaturu i omogućava diskretan prikaz u softveru na mobilnom uređaju. Moguće je postavljanje temperaturnih opsega, pa kamera ima mogućnost da obavesti roditelje ukoliko temperatura u sobi ode u ekstreme tj. padne ispod ili ode iznad postavljene granice.

DCS-825L 02

Pored strimovanja sadržaja direktno na mobilne uređaje, podržano je i snimanje ili fotografisanje u predefinisanim momentima (pokret ili buka u sobi) zahvaljujući slotu za microSD karticu do 32GB kapaciteta. Rezolucija snimljenog videa može biti 480p i 720p, što je dovoljno za većinu korisnika.

Kamera se pomoću postolja sa zglobnim elementima i elemenata za montažu (koji dolaze u pakovanju) može namontirati gde god se ukaže potreba – na polici, zidu, plafonu u uglu sobe.

Kontrolu i pristup kameri je moguće obaviti na dva načina – pomoću myDlink Baby Monitor aplikacije za Android ili iOS uređaje i preko myDlink web portala.

MyDlink Baby Monitor je mobilna aplikacija koja omogućava korisniku interakciju sa kamerom i njeno detaljno podešavanje. Nakon inicijalnog podešavanja imena kamere, rezolucije snimanja, parametara za obaveštavanje korisnika i vremena kada se aktivira noćni mod, moguće je pristupati kameri sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, dokle god je prisutna veza sa internetom.

U okviru aplikacije mogu se preciznije podesiti senzori pokreta i zvuka, kao i gornja i donja granica za temperaturu. Ukoliko bilo šta od navedenog „aktivira“ alarm, na mobilni uređaj šalje se obaveštenje.

myDlink_Baby_Monitor_01

U toku pregleda sadržaja koji šalje kamera moguće je razgovarati sa bebom preko ugrađenog zvučnika i mikrofona, što može biti izuzetno korisno kako bi smirili bebu ukoliko plače, dok ne dođete do nje iz druge sobe. 

myDlink_Baby_Monitor_00

MyDlink web portal omogućava pristup sadržaju kamere preko računara i nudi sve što i mobilna verzija.

Zahvaljujući softverskim, ali i hardverskim opcijama koje kamera poseduje, ona nije ograničena samo na nadzor deteta, već se može koristiti i za video nadzor unutrašnjosti doma, video konferencije i druge namene.

Kompanija D-link imala je veoma dobru ideju, u skladu sa modernim vremenima, koja je na odličan način realizovana. DCS-825L je vrlo funkcionalna bebi kamera i pruža brojne mogućnosti roditeljima koji žele da znaju u svakom trenutku da je njihovo dete dobro i na sigurnom. S obzirom na ono šta pruža, cena ove kamere je vrlo pristupačna i idealna je za sve one koji će tek postati roditelji ili one koji već imaju malu bebu ili dete.

 

Odlični D-Link DCS-825L dostupan je u ponudi WinWin Web sajta.

 

 

Autor: Stevan Stevanović

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR