BB-8 Sphero, droid koji se upravlja smartfonom

BB-8 Sphero, droid koji se upravlja smartfonom

2719
0
PODELI

Kada se zaljubiš u lika iz filma naučne fantastike, najbolje što se možete desiti je da ga neki entuzijasta “oživi” i učini komercijalno dostupnim.

Breaker
Najvećim delom, to će se ostvariti za Star Wars: The Force Awakens (čija je premijera bila u decembru, ukoliko ste slučajno propustili). Ne, nećete moći da kupite svemirski brod ili svetlosni mač iz filma, ali možete kupiti svoj BB-8 droid, zahvaljujući saradnji Disney i Sphero, kompaniji koja se bavi proizvodnjom igračaka.
BB-8 nema veličinu kao u filmu, već je malih dimenzija, ali, hej, to je droid iz Star Wars filma, koga možete kontrolisati pomoću svog pametnog telefona ili tableta! Kul, zar ne?!

bb8_2
Kada je glavni kreativni direktor kompanije Sphero, Rob Maigret, pokazao BB-8, on je iskoristio svoj smartfon kao daljinski upravljač i “vozio” je malog droida po prostoriji. On je, takođe, pomoću svog smartfona zadavao i glasovne komande! BB-8 se sa telefonom povezuje preko Bluetooth standarda i ima domet do 30 metara. Jedno punjenje baterije preko bežičnog punjača (isporučuje se u paketu sa Droid-om), moguće je neprekidno korišćenje 60 minuta.

Osim svega navedenog, BB-8 Sphero ispušta prave Star Wars zvuke i komunicira sa telefonom ili tabletom na koji je povezan.

Star Wars BB-8 Sphero je krenuo sa prodajom po ceni od 150 evra.

Izvor: Sphero

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR