Aware 3D bubice poboljšavaju san i smanjuju stres

Aware 3D bubice poboljšavaju san i smanjuju stres

2817
0
PODELI

Na svetskom tržištu se pojavljuje sve više pametnih slušalica sa biometrijskim senzorima, ali ni jedne vam neće pristajati kao Aware. One uzimaju u obzir anatomiju slušaoca!

Zahvaljujući kompaniji United Science, sada možete da dobijete slušalice koje imaju mogućnost skeniranja vaše ušne školjke, maksimalno se prilagođavaju koristniku i obezbeđuju udobnost. Ali Aware bubice nisu samo zbog toga dobre. Na osnovu njih možete dobiti biometrijske podatke, uključujući moždane talase preko elektro encefalograma (EEG). Kao i većina pametnih satova Aware može meriti količinu koraka, puls, pređeno rastojanje i kalorije.

Podržavaju i kontrolu pokreta. Dodirom na slušalice pustićete/stopirati muziku, ili se javiti na telefon. Duplim pritiskom možete prebaciti poziv na govornu poštu, ili uključiti bezbednosno upozorenje koje pomaže da identifikujete zvukove oko sebe.

Na primer, snimajući moždane talase, može vam pomoći da se fokusirate na zadatak i zvučno će vas upozoravati kada se koncentracija gubi. Takođe slično deluje i na stres i srčane frekvencije. Aplikacija te podatke prikazuje u realnom vremenu, što vam kasnije može pokazati šta muči vaše misli i srce.

Aplikacija prikazuje trougao na kome je sa leve strane predstavljen fokus, sa desne stres i na vrhu opuštanje.

Aware EarbudsAware će vam pomoći da se opustite tokom dana. Praćenjem delta talasa koji su u korelaciji sa spavanjem, možete identifikovati uzroke lošeg sna. Kompanija tvrdi da će zvuk emitovan preko slušalica biti superioran zahvaljujući idealnom sklopu za uši. Takođe ima efekat poništenja prirodne buke.

Bubice se povezuju putem Bluetooth-a i imaju 16GB interne memorije. Aware može da čita podatke bez bluetooth-a i može da uskladišti muziku. Ima promenjivo trajanje baterije, zahvaljujući kapacitetu od 220mAh. Ako, na primer, samo slušate muziku, opstaće 5-6 sati, ako slušate muziku i snimate biometriju izdržaće 2-3 sata, a ako pratite san može da traje od 10-12h.

Aware Earbuds

Aware bubice su za sada dostupne samo preko Kickstarter kampanje. Uši možete skenirati u preko 24 države sveta, obaviti svoju porudžbinu, nakon čega Vam za par dana na kućnu adresu stižu personalizovane slušalice koje idealno odgovaraju Vašim ušima.

United Science će ponuditi tri varijante:

  • verzija od 99$ omogućava prilagođavanje, povezivanje preko Bluetooth-a i poseduje mikrofon
  • verzija od 249$ omogućava skeniranje uz integraciju aplikacije u mobilni telefon upozoravajući vas u slučaju buke
  • za 500$ dobijate varijantu od 249$ sa kompletnim razvojnim softverom, u slučaju da želite da integrišete podatke dobijene iz Aware-a u sopstvenu aplikaciju

Aware Kickstarter kampanja nalazi se na LINK-u.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR