ASUS ZenWatch zvanično predstavljen

ASUS ZenWatch zvanično predstavljen

738
0
PODELI

“Vreme se promenilo, a promenili smo se i mi” su reči kojima je ASUS predstavio svoj prvi pametni sat – ZenWatch.

Breaker

ASUS je na pozornici na IFA 2014 sajmu zvanično otkrio svoj ASUS ZenWatch sat. Ovaj uređaj se drži klasičnog pravougaonog dizajna koji smo već videli kod modela od kompanija Samsung i LG, ali je dizajn mnogo bolji. Sat je mahom napravljen od nerđajućeg čelika i poseduje blago zakrivljen displej. Displej je izrađen u AMOLED tehnologiji i zaštićen je pomoću Corning Gorilla Glass 3 tehnologije. Kaiš od opšivene, prave kože i kopča specijalno su dizajnirani od strane Italijanskog dizajnera.

Asus ZenWatch 04

Mič Jang, potpredsednik ASUS dizajn centra, demonstrirao je funkcionalnosti novog sata publici na IFA. Novi uređaj koristi Android Wear kao platformu i poseduje puno zanimljivih mogućnosti, uključujući preko 100 izgleda za lice sata, dupli dodir na ekran za brzo pronalaženje telefona i automatsko zaključavanje telefona.

Od drugih mogućnosti prisutna je opcija za pokretanje i slikanje kamerom i merač otkucaja srca. Merač otkucaja je jedna od fitnes mogućnosi sata, a tu je i nadgledanje i praćenje parametara u vezi sa zdravljem putem statistike u ASUS Wellness aplikaciji, uključujući brojanje napravljenih koraka, utrošenih kalorija, trajanje aktivnosti, intenzitet vežbanja i stepen relaksacije.

ASUS je već pokrenuo zvaničnu web stranu za ZenWatch. Još uvek nema informacija o dostupnosti, ali je najavljena cena 199 eura, što je u rangu sa pametnim satovima drugih kompanija.

 

Izvor: Android Authority

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR