Asus ZenFone modeli krenuli sa prodajom u Aziji

Asus ZenFone modeli krenuli sa prodajom u Aziji

1937
1
PODELI

Asus je najzad krenuo sa distribucijom svog ZenFone pametnog telefona, ali ne i na glavna prodajna tržišta poput SAD ili Evrope. Ovi uređaji, koji koriste Intel procesore, kreću sa prodajom u prodavnicama u jugoistočnoj Aziji, tačnije u Singapuru, Maleziji, Indoneziji i Vijetnamu.

Nije neobično za Asus da prodaje uređaje sa odličnim hardverom po povoljnoj ceni. Tri člana ZenFone porodice predstavljena su na CES sajmu ranije u toku godine i sva tri imaju zanimljivost u vidu Intel Atom procesora.

Breaker

Intel već neko vreme pokušava da se probije na tržištu pametnih telefona, ali mu to trenutno ne polazi za rukom. Iako su njegovi Atom mobilni procesori prisutni u Android i Windows 8 tabletima, Intel je retko zalazio u budžetske pametne telefone.

Od Asus ZenFone pametnih telefona se očekuje da zauzmu najniži cenovni rang tržišta pametnih telefona.

 ZenFone 4, sa displejom od 4 inča, poseduje Z2520 Atom čip na taktu od 1.2GHz sa 1GB RAM-a i rezoluciju displeja od 800×480 piksela.

Asus ZenFone 6

ZenFone 5 i ZenFone 6 imaju brži Z2580 procesor na 2GHz i oba imaju rezoluciju displeja od 1280×720 piksela, ali se razlikuju po dijagonali displeja (5 i 6 inča).

Sva tri Asus ZenFone modela će imati korisnički interfejs kompanije Asus pod nazivom ZenUI. Ali glavna prednost ovih uređaja su Intel procesori, za koje se očekuje da poseduju odličan odnos između performansi, potrošnje energije i zagrevanja.

Asus ZenFone 5

Naravno, ne sumnja se da su cene ovih modela vrlo primamljive. U Singapuru, ZenFone 5 će koštati oko 198 dolara. Dok cena za ZenFone 4 i 6 još uvek nije poznata.

U Indoneziji ZenFone 4 će koštati 96 dolara, ZenFone 5 184 dolara, a najskuplji ZenFone 6 će imati cenu od 270 dolara.

Na žalost, Asus još uvek nije otkrio planove za SAD ili Evropu.

 

Izvor: Android Community

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR