Asus TD300, navodno, odložen zbog pritiska kompanije Google

Asus TD300, navodno, odložen zbog pritiska kompanije Google

755
0
PODELI

Koliko često vidite prototipove uređaja koji obećavaju ili koncepte koji zasene sve druge, samo da bi odjednom nestali bez ikakvog traga ili vesti o zvaničnom izlasku? Iako nije ovo prvi uređaj kome se dogodila ovakva stvar, Transformer Book Duet TD300, koji poseduje Android i Windows, dobio je vrlo pozitivne kritike kada je prikazan na CES sajmu ove godine. Na žalost, oni koji su se nadali ovakvom uređaju će možda biti razočarani, jer je TD300 navodno naleteo na veći problem.

Breaker

Kako izvori kažu, Google nije zadovoljan celokupnom idejom da Android deli ekran tableta ili laptopa sa Windows 8 operativnim sistemom. Iz tog raloga je, navodi Digitimes, uspeo da napravi pritisak na Asus kako bi on odložio svoj TD300 model do daljnjeg.

Transformer Book Duet TD300 02

U skladu sa skorim razvojem situacije, izgleda da je Microsoft ublažio svoj stav o uređajima koji koriste dva operativna sistema. Možda se Microosft nada da će ovakav pristup tržištu doneti više dobrog nego lošeg, posebno iz razloga koliko je mali procenat tableta i pametnih telefona u poređenju sa Android OS kompanije Google. Iako ovaj izveštaj može biti pogrešan (što je često slučaj kod Digitimes), razumemo razlog zašto bi Google-u smetali uređaji koji mogu da pokreću i Android i Windows.

 

Izvor: Maximum PC

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR