Asus predstavio simpatičnog Zenbo robota saputnika

Asus predstavio simpatičnog Zenbo robota saputnika

2759
0
PODELI

Pored nedavno otkrivene nove linije smartfona i novih laptopova, koji imaju za cilj da nadmaše Apple MacBook, ASUS je na Computex 2016 sajmu predstavio i malog simpatičnog robota pod nazivom Zenbo.

Asusova nova igračka izgleda kao usisivač ukombinovan sa starim iMac G4. Ali možda “igračka” nije prava reč. Asus ustvari pravi pomoćnika koji će moći da pruži „pomoć, zabavu i druženje“. Ciljna grupa su uglavnom deca i stariji ljudi, koji bi mogli da imaju korist, pomagajući im sa osnovnim digitalnim zadacima.

Asusov prezentacioni video izgleda pomalo komično sa jedne strane i neugodno sa druge strane. Ali ako će Asus isporučiti bar pola toga što je obećao, ovo može biti hit proizvod. To je veliko „ako“, s obzirom na to da glasovne interakcije izgledaju malo nategnuto, pogotovu ako Asus bude koristio svoju tehnologiju umesto zrelijeg servisa kao što koristi Google Assistant.

Dakle, šta može da uradi Zenbo? Prepoznaće članove porodice, tražiti ih u kući, govoriti podsetnike, pričati priče, reprodukovati muziku i video klipove deci, odgovarati na izgovorene upite kao što su to recepti ili tv program.

Najzanimljivija opcija jeste mogućnost povezivanja i kontrolisanja sistema pametne kuće. Uzvišeni poduhvat, bez sumnje.

Čim krene u prodaju, Zenbo će koštati samo 599$. Moramo priznati da je to izuzetna pogodba u odnosu na slične, ali naprednije Pepper robote kompanije Softbank, koji će koštati oko 1.800$.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR