Asus predstavio GeForce GTX 980 ROG Matrix Platinum grafičku karticu

Asus predstavio GeForce GTX 980 ROG Matrix Platinum grafičku karticu

1210
0
PODELI
GTX 980 ROG Matrix Platinum 21a

Asus je predstavio svoju najjaču single-GPU grafičku karticu GeForce GTX 980 ROG Matrix Platinum. Naravno deo je njihovog Republic of Gamers (ROG) brenda vrhunskih gaming proizvoda. Ovo je treći Asus model fabrički overclokovane i custom dizajnirane GTX 980 grafičke kartice, posle GTX 980 Poseidon i GTX 980 Strix OC kartica.

Asus GeForce GTX 980 ROG Matrix Platinum kartica ima rešenje sa hlađenje sa ROG dizajnom. Sastoji se od hladnjaka sa gusto raspoređenim percima, a toplota od GPU-a se odvodi preko 10mm debelih toplotnih cevi i hladnjak hlade dva ventilatora. Od njih je jedan CooleTech hibridni ventilator sa Asusovim dizajnom, koji izbacuje vazduh po obe ose.

GTX 980 ROG Matrix Platinum 21b

Na PCB-u iliti štampanoj ploči GTX 980 ROG Matrix kartice se nalazi 14-phase VRM, to jest naponska sekcija koja napaja GPU i memoriju, ali ima i ekskluzivno Asusovo “defroster” circuit (strujno kolo), koje prolazi po svim ključnim oblastima kartice i greje se i sprečava formiranje leda i zamrznutih delova kada se kartica hladi tečnim azotom prilikom ekstremnog overclockovanja.

GTX 980 ROG Matrix Platinum 21a

Asus GeForce GTX 980 ROG Matrix Platinum grafička kartica dolazi fabrički overclockovana, ali Asus nije hteo da otkrije osnovni GPU clock, a boost clock je velikih 1342 MHz. Memorija i dalje radi na referentnih 7.00 GHz. Od ostalih mogućnosti tu je indikator opterećenja sa različitim bojama, GPU tweak aplikacija sa ROG temom.

Asus nije otkrio cenu ove vrhunske kartice.

Izvor: TechPowerUP

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR