Archos predstavio budžetski Windows 8.1 tablet

Archos predstavio budžetski Windows 8.1 tablet

726
0
PODELI

Kompanija Archos, poznata po svojim proizvodima zasnovanim na Android OS, predstavila je povoljni Windows 8.1 tablet – Archos 80 Cesium.

Breaker

Od 80 Cesium se ne trebaju očekivati neke vrhunske performanse, ali one neće biti nimalo loše. Uređaj pokreće Intel Atom Z3735G, četvorojezgarni procesor sa taktom od 1.8GHz. Prisutno je 1GB RAM memorije, što bi moglo biti dovoljno, u zavisnosti od načina upotrebe tj. zahtevnosti korisnika. Nažalost, ovaj uređaj poseduje samo 16GB interne memorije. Iako se ona može proširiti pomoću slota za microSD memorijsku karticu do 128GB, činjenica je da će Windows zauzeti skoro kompletnu internu memoriju, čak i bez instalacije dodatnih aplikacija.

Archos 80 Cesium 01

Pošto Archos 80 Cesium pokreće pun Windows 8.1 operativni sistem, to znači da je moguć pristup Windows Store “Mordern” aplikacijama, ali i desktop aplikacijama. Iako će za većinu biti dovoljno, 1GB RAM memorije može ograničiti multitasking. Što se igranja igara tiče, manje zahtevne igre će raditi kako treba, ali zaboravite na one zahtevnije. Intel HD grafički čip će bez problema obraditi sve vrste videa, tako da će reprodukcija videa na ekranu 720p rezolucije od 8 inča biti pravo uživanje.

Archos 80 Cesium 02

Archos je 80 Cesium predstavlja kao tablet za ljude u pokretu i prenosivu stanicu koja omogućava obavljanje svakodnevnih zadataka na svakom mestu i u svako vreme. Dovoljno je priključiti eksterni monitor preko microHDMi porta, tastaturu i miša preko Bluetooth-a i eksternu memoriju preko microUSB porta, i dobija se pravi desktop računar. Ovakav desktop računar će bez problema zadovoljiti potrebe manje zahtevnih korisnika.

Što se tiče cene i dostupnosti Archos 80 Cesium uređaja, takve informacije još uvek nisu objavljene. Iako je proizvođač ranije nagovestio da će praviti Windows tablet za oko 149$, mnoga velika imena predstavljaju uređaje za ispod 100$, tako da će i Archos biti primoran da se prilagodi tome.

Archos 80 Cesium 03

 

Izvor: Slashgear

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR