Apsurdno skupe periferije i računari

Apsurdno skupe periferije i računari

1104
0
PODELI

Sklapanje konfiguracije može biti izuzetno skupo zadovoljstvo, u zavisnosti od vaših potreba i želja. Ona GTX 980 ili R9 390X grafika od 700-800€? Ne treba vam ni za šta, ali je tako žarko želite, ili i7 4930K? I još dodate nekih 32GB ram memorije, i SSD od 1TB, jer su oni trenutno baš u modi, i to se sve instalira na onu Asus ROG ploču… 2000€ otprilike? E, to je ništa kada se uporedi sa cenom proizvoda koji se nalaze na listi iz daljeg teksta.

Zamislite samo tastaturu koja je skuplja od navedenih komponenti zajedno!

Dolazi vreme praznika, ako su vam Bil Gejts i Mark Zukerberg neki rod, i ako imate više para nego pameti, evo nekih predloga za novogodišnje poklone. 🙂

1) Seafarer Tastatura
JXlsnwUL8OBr.840x0.Vdef9Kkm

 

Datamancer je kompanija koja proizvodi “moderna porodična blaga, u klasičnom stilu” i ova Seafarer tastatura je odličan primer za to. Krasi je retro nautički dizajn, i ima delove napravljene od mesinga i zlatni otisak mape sveta (crtao ju je poznati kartograf Petrus Schenck iz XVII veka), a možete izabrati font slova na tasterima. U pitanju je mehanička tastatura, tako da ćete verovatno biti zadovoljni njenim radom. S obzirom da košta 1650 dolara, kako god da radi bolje bi bilo da ste zadovoljni. 🙂

2) Miš telegraf

9pGSFeVLY3eU.840x0.Vdef9Kkm

 

Datamancer je kompanija koja je poznatija po tastaturama, ali to ih nije sprečilo da naprave i jedan model miša. I to kakav! U obliku stare telegraf mašine, koje su se koristile u XIX veku za prenošenje poruka pomoću Morzeove azbuke! Napravljen je od mesinga i hrastovog drveta, i sa delovima koji su obloženi kožom radi veće udobnosti (mada lično ne vidim kako korišćenje ovog miša može da bude udobno). Cena ovog miša je 550 dolara, i ako mislite da je on skup, pogledajte malo niže.

 

3) Najskuplji miš na svetu!

mvy49rQk6rzX.840x0.Vdef9Kkm

 

 

To nije titula ovog miša, to mu je ime. Najskuplji miš na svetu, nimalo originalno, ali vrlo tačno. Napravljen je od osamnaestokaratnog belog zlata (miš je sačinjen od 1000 delova, od toga je 750 čisto zlato), i optočen sa 59 dijamanata (od čega je 58 prečnika 2mm, a jedan prečnika 4mm). Nije ni čudo što košta 26.050 dolara. Ako niste ljubitelj cvetnog dizajna, možete kontaktirati proizvođača Fab Stuff, i tražiti da se dijamanti rasporede kako god želite. Inače, u pitanju je bežični, laserski miš sa 1200dpi. Ako ste gejmer, ovo nije miš za vas.

 

4) Zlatni Jupiter PC

mYcjyuWcGOyn.840x0.Vdef9Kkm

 

 

U početku XXI veka, japanska kompanija Zevs, napravila je par prilično skupih PC računara. U to vreme, hard disk od 1TB, procesor sa dva jezgra, 2GB ram memorije i monitor sa FHD rezolucijom su sigurno bili jako impresivni, ali to sigurno nije razlog što je računar koštao 560,000 dolara. Jupiter je imao zlatno kućište, i bilo je optočeno dijamantima koji su bili složeni tako da izgledaju kao sazvežđa na nebu i svetlucali su.

 

5) Platinasti Jupiter PC

d2AHJDTbQN_E.840x0.Vdef9Kkm

 

 

Zlatni Jupiter im nije bio dovoljan, kompanija Zevs je odlučila da napravi računar čiju su cenu procenili na 746,000 dolara. U suštini, dobijate isti računar sa dvojezgarnim procesorom i 2GB ram memorije, ista sazvežđa, 1TB HDD, i monitor sa FHD rezolucijom, koji bi dobili sa zlatnim Jupiterom, samo što je u ovom slučaju kućište od platine.

 

6) Optimus Popularis tastatura

uib3g6dk1U-J.840x0.Vdef9Kkm

 

 

Ova tastatura je zapravo zanimljiva. Košta 1500 dolara, i ima LED tastere koji se mogu podesiti da prikazuju bilo šta, i da vrše bilo koju funkciju. Šta god vam padne na pamet. Ako želite da se dopisujete ili da otkucate par postova za vaš FB ili Twiter nalog, može da izgleda kao bilo koja druga tastatura. Međutim, ako vam mašta ne da mira, Optimus Popularis može da prikaže bilo koji jezik, bil0 koji simbol, od ćirilice, preko grčkih, arapskih i matematičkih simbola i funkcija, do bilo čega što vam može pasti na pamet. Takođe, na gornjem delu tastature se nalazi displej, koji možete podesiti da vam pokazuje informacije koje su vam bitne.

 

7) Happy Hacking Proffesional tastatura 

_0U5trUUPXIX.840x0.Vdef9Kkm

 

 

Nažalost, nismo uspeli da nađemo bolji sliku od ove, ali bez obzira na sliku, Srećno hakovanje Pro tastatura i dalje drži Ginisov rekord kao najskuplja tastatura ikada. Košta 4240 dolara. Sigurno se pitate zašto, kada ne izgleda ništa posebno, čak se nisu potrudili ni slova da ugraviraju na tastere, ali ti tasteri su prelakirani Japanskim (Urushi) lakom koji je pomešan sa zlatom.

 

8) Računari klasičnog francuskog dizajna

fYW9LOKusk3v.840x0.Vdef9Kkm

 

 

Kompanija Chirita proizvodi PC računare dizajnirane po klasičnim francuskim temama. Na slici je u pitanju model “Luj XVI”, a dosupni su i modeli sa nazivom “Imperija” i “Luj XV”, u zavisnosti od toga koju eru francuske istorije više volite. Ako niste veliki ljubitelj francuske istorije Chirita će vam rado izaći u susret i sa nekim savremenijim dizajnom. Za 22.000 dolara, koliko biste platili jedan njihov računar, bolje bi bilo da vam ispune bilo koju želju.

 

9) Les Clés USB

fizVUNpau7IH.840x0.Vdef9Kkm

 

Ako imate 22.000 dolara za neki od Chirita računara, sigurno ćete imati i oko 1,200 dolara za njihov ovaj USB fleš. Savršeno se uklapa sa nekim od njihovih računara u francuskom stilu. Uostalom, šta bolje oslikava francuski barok od USB fleša sa mesingano zlatnim kućištem.

 

10) USB Key Musrooms

Gim5W_rFqYTJ.840x0.Vdef9Kkm

 

 

Ako ste već odlučili da bacate pare, zašto ih ne bi bacili na ovaj fantastičan USB fleš privezak od dragog kamenja u obliku pečurki. Košta svega 37,000 dolara. Shawish Jewellery (oni prave i dijamantsko prstenje od 150 karata), su napravili i ovaj fleš od 32GB memorije. Pružaju mogućnost da birate materijale od koji će vaša pečurka biti napravljena, belo zlato sa smaragdima i dijamantima, belo zlato sa dijamantima i roze safirima, ili žito zlato sa dijamantima i rubinima. Mada, najbolje je uzeti sva tri, za svaku priliku.

Izvor: PC Gamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR