Apple Watch

Apple Watch

1213
1
PODELI

Nakon brojnih glasina, Apple je juče predstavio svoj pametni sat sa jednostavnim nazivom – Apple Watch.

Breaker

Apple je poznat po tome da ulaže puno truda u dizajn uređaja, a Apple Watch nije izuzetak. Sat će biti dostupan u dve veličine – veći i manji model, ali i tri različita modela – Watch, Sport i Edition.

Apple Watch 08

Osovina na desnoj strani Watch uređaja, pod imenom “digitalna kruna” od strane kompanije Apple, menja kontrolu dodirom. Displej je osetljiv i na dodir i na pritisak, što omogućava bolju kontrolu nad funkcijama Apple Watch-a. Ekran je prilično otporan na ogrebotine, jer je zaštićen safirnim staklom.

Apple Watch 02

Apple MagSafe punjenje je implementirano u Apple Watch, a biće dostupan veliki izbor izgleda lica sata, kao i kaiševa, uključujući sportski kaiš otporan na znoj, kaiš od mekane kože sa magnetnom kopčom, kaiš od nerđajućeg čelika i klasični kožni kaiš sa metalnom kopčom.

Apple Watch 05-1

Kao i svaki pametni nosivi uređaj, Apple Watch će obaveštavati korisnika o pristiglim porukama, mejlovima i obaveštenjima iz aplikacija. Korisnici će moći da gledaju mape i informacije o lokacijama koje se nalaze u blizini. Siri je podržan i pružaće zanimljive mogućnosti.

Apple Watch

Jedan od boljih mogućnosti Apple Watch uređaja je Digital Touch, koji omogućava direktnu komunikaciju između vlasnika Watch uređaja. Sa par jednostavnih dodira mogu se razmenjivati poruke između korisnika i deliti razne informacije, poput otkucaja srca.

Apple Watch 07

Prisutna je i podrška za Apple Pay, novi servis za plaćanje kompanije Apple, koji omogućava beskontaktno plaćanje usluga.

iOS 8 HealthKit platforma u kombinaciji sa raznim ugrađenim senzorima u Apple Watch će ponuditi bitne informacije raznim aplikacijama koje se bave fizičkim aktivnostima i zdravljem korisnika.

 

Apple Watch će raditi sa iPhone 5 i novijim, dok će početkom sledeće godine biti dostupan po ceni od 349 dolara.

 

Da li vam se dopada Apple Watch? Da li je dostojna konkurencija postojećim pametnim satovima?

 

 

Izvor: IGN

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR