Apple Watch je predstavljen

Apple Watch je predstavljen

2684
0
PODELI

Apple je otkrio da radi na pametnom satu još u septembru, ali sada nam je predstavljen finalni proizvod i svi detalji o Apple Watch su poznati.

Breaker

Apple Watch će biti dostupan u tri verzije i sa brojnim kaiševima. Pored toga, sva tri modela su dostupna u dve veličine, 38mm i 42mm, kako bi odgovarali i muškarcima i ženama. 

Apple Watch 02

Najpovoljniji model je Apple Watch Sport, napravljen od aluminijuma i prekriven ojačanim staklom, koje se nalazi i na iPhone telefonu. Ovaj model će se prodavati po početnoj ceni od 349 dolara za verziju od 38mm i 399 dolara za verziju od 42mm. Ovaj model će biti direktna konkurencija ostalim pametnim satovima sa Android Wear, Pebble i WebOS.

Cenovno sledeći je Apple Watch Regular Edition, koji je izrađen od nerđajućeg čelika, a prekriven je safirnim staklom. Kao što pretpostavljate, cena ovog modela je viša – 38mm verzija ide od 549 do 1.049 dolara, dok se cena za 42mm verziju kreće u rasponu od 599 do 1.099 dolara, u zavisnosti od odabranog kaiša.

Najluksuzniji od njih je Apple Watch Edition, koji je izrađen od 18-o karatnog zlata. U skladu sa Apple premium cenom i kvalitetom, Watch Edition će koštati 10.000 dolara…. Da, to je početna cena. Ovaj model će biti u ponudi samo u određenim količinama i samo kod određenih prodavaca.

Apple Watch 03

Što se tiče funkcija, Apple Watch se ne upravlja samo ekranom koji je osetljiv na dodir, već se kruna sa strane može rotirati kako bi se kretalo kroz instalirane aplikacije. Sam sat razlikuje dodir i pritisak. Tu je i integracija glasovnih komandi (Siri, naravno), kojima se pristupa pritiskom na krunu.

U svemu ostalom Apple Watch je nalik na Android Wear, jer je svrha pametnog sata da dopuni funkcionalnost pametnog telefona. Sva obaveštenja koja stižu na iPhone, stižu i na Apple Watch, uz dodatak glasovne asistencije, nalik na Android Wear. Ali još jedna mogućnost je što Apple Watch može da prima dolazeće pozive, zahvaljujući ugrađenom mikrofonu i zvučniku.

Što se tiče trajanja baterije, Apple je naveo da će ona imati autonomiju od 18 sati “tipičnog korišćenja”.

Apple Watch 01

Apple Watch će krenuti sa pre-orderom 10. aprila, dok će isporuka u 9 zemalja početi 24. aprila.  Naravno, Apple Watch kompatibilan je samo sa iPhone telefonima.

 

 

Izvor: AndroidAuthority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR