Apple testira iPad sa ekranom od 13 inča i veći iPhone

Apple testira iPad sa ekranom od 13 inča i veći iPhone

614
0
PODELI
Apple logo

Sledeće generacija Apple iPad i Apple iPhone uređaja bi mogla imati veći ekran. Kompanija testira tablet sa ekranom oko 13” (oko 32.5cm) kao i “pametni” telefon sa ekranom većim od 4” (10cm) po dijagonali.

Apple pokušava da narpavi jedan univerzalan uređaj za sve namene, što je zahtev tržišta koji su mu nametnuli konkurenti poput Samsunga. Južnokorejska kompanija ima široku ponudu uređaja. Samsung Galaxy S4 je postigao izuzetan uspeh, za manje od mesec dana je prodat u više od 10 miliona primeraka. A taj telefon ima ekran od 5”. Samsung telefoni čine polovinu svih prodatih smart telefona u Evropi.

“Veći ekrani pružaju bolje iskustvo – kada počnete da koristite veći ekran, veoma je teško da se vratite na staro”, rekao je Francisco Jeronimo, direktor za istraživanje tržišta mobilnih uređaja kompanije IDC.

U želji da proširi svoju ponudu uređaja, Apple je predstavio iPad Mini. U ovom segmentu tržišta Kalifornijski gigant je i dalje vodeći na globalnom nivou, sa nešto manje od 40% tržišta, ali će verovatno taj procenat pasti u budućnosti. Samsung je zabeležio rast od 282 procenata za prvi kvartal 2013. u odnosu na prvi kvartal 2012. godine.

Apple bi, barem prema Independentu, trebalo ove godine da predstavi dva nova iPhone uređaja, poboljšanu verziju iPhone 5 telefona i joše jedan, manje skup model, koji će imati plastično kućište i nešto slabiji hardver.

Apple doduše još uvek nije izdao nikakvo zvanično saopštenje o ovome.

Da li ste vi deo Apple ili Samsung tabora?

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR