Aplikacija pomoću koje vidite svet tuđim očima

Aplikacija pomoću koje vidite svet tuđim očima

691
0
PODELI

Naučnici sa čuvenog američkog univerziteta MIT, predstavili su aplikaciju “20 Day Stranger” koja će korisnicima omogućiti da 20 dana svoj život dele sa potpunim strancem. Ovo je jedan od najlakših načina da se vidi kako izgleda život u drugoj zemlji ili kulturi, bez potrebe da gledate dalje od vašeg smartfona.

Ovaj socijalni eksperiment čuva identitete učesnika, ali otkriva kuda se oni kreću i šta rade. Na kraju eksperimenta, ljudi koji su 20 dana svoj život delili sa neznancem mogu poslati poruku u kojoj će se ili pozdraviti, ili razmeniti podatke kako bi i dalje ostali u kontaktu.

– Ova aplikacija za iPhone otkriva intimne delove nečijeg života, i povezuje dve potpuno anonimne osobe. Učesnici nikada neće znati ko se tačno nalazi sa druge strane, kao ni tačnu lokaciju ako to ne žele. Nadamo se da će “20 Days Stranger” uspeti da otkrije dovoljno o ljudima koji učestvuju, kako bi međusobno stekli kompletnu sliku o načinu života druge osobe  – izjavio je Kevin Slavin, direktor “Media Lab’s Playful Systems” istraživačke grupe na MIT-u.

Pogledajte video:

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR