Aplikacija koja vam omogućava da čitate 1000 reči u minuti!

Aplikacija koja vam omogućava da čitate 1000 reči u minuti!

1466
3
PODELI

Čitanje je oduvek bio proces za koji je potrebno izdvojiti određenu količinu vremena u zavisnosti od obima knjige. Nekome predstavlja napor, nekome uživanje. Grupa kojoj je čitanje uživanje, proklinje nedostatak vremena, jer postoji toliko dobrih knjiga koje treba pročitati. Grupa kojoj čitanje predstavlja napor jednostavno ne želi da troši vreme na čitanje.

Kompanija Spritz Inc. je provela protekle tri godine razvijajući aplikaciju koja bi pomogla i čitačima i nečitačima u istoj stvari; da čitaju. Spritz App, omogućava korisniku da čita od 250 reči u minuti do, čak, 1000 reči u minuti! Što zaista zvuči impresivno. Na najvećoj brzini aplikacija omogućava čitaocu da pročita prvi roman Hari Potera za samo sat vremena.

Tehnologija je koncipirana sa idejom da tokom čitanja previše vremena trošimo na pomeranje očiju. Dok čitamo, naše oči moraju da prate tekst s jednog kraja stranice do drugog, i potom na dole do kraja stranice, i onda ponovo na drugoj strani, i to je ono što troši vreme i čini čitanje zamornim i sporim. Spritz App, drastično smanjuje vreme čitanja. Dok čitamo pomoću aplikacije, naše oko je nepokretno, dok se reči na ekranu brzo smenjuju jedna za drugom na gotovo istom mestu.

Klikom na priložene slike možete isprobati novu tehnologiju.

 

250 reči u minuti.

post-38443-Spritz-Speed-Reading-GIFs-Busi-FzeH

350 reči u minuti.

 

post-38443-Spritz-Speed-Reading-GIFs-Busi-ZpS8 

 

500 reči u minuti.

post-38443-Spritz-Speed-Reading-GIFs-Busi-yPbc

 

Da li ste uspeli da ispratite tekst?

Spritz Inc. se nada da će ovom tehnologijom uneti revoluciju u izdavačku industriju, i već su ponudili licencu kompanijama koje bi mogle biti zainteresovane. 

3 KOMENTARA

  1. Ovo je glupost nevidjena!!!!
    Znaci citas knjigu kao da si operisan od maste, kako da vizualizujes u svojoj glavi ista sto procitas na ovaj nacin???
    Onda cu da gledam filmove i serije zasto da se mucim sa citanjem kada ono na ovaj nacin gubi svoj smisao.

POSTAVI ODGOVOR