Android L donosi duže trajanje baterije

Android L donosi duže trajanje baterije

799
0
PODELI

Baš kao i druge veće inicijative, poput Project Butter koji je predstavljen sa Android 4.1 Jelly Bean, Android L implementira projekat pod nazivom “Project Volta”, koji će omogućiti duže trajanje baterije!

 

Project Volta je ime za više unapređenja u okviru Android L, uključujući optimizaciju podsistemskih funkcija, bolji prikaz potrošnje baterije, novo upravljanje zadacima i, naravno, novi Power Saver mod za štednju.

google io 2014 battery

Aplikacija pod nazivom “Battery Historian” će pružiti korisnicima bolju predstavu o tome šta koristi bateriju na njihovom telefonu, što će pomoći da se lako pronađe krivac koji troši bateriju i spreči da to radi. Sa strane developera, novi “Job Scheduler API”, omogućava da uređaj spava veći deo vremena, a onda obavi neke zadatke kada se za to pruži prilika (na primer, dok se puni).

Battery Saver mod u Android L je nalik na ono što Samsung i HTC rade sa svojim najnovijim paketom softvera – gasi nepotrebne procese, usporava vreme osvežavanja, usporava procesor, pa čak i gasi prenos podataka u pozadini kako bi uštedeo bateriju. Google kaže da Battery Saver može da produži trajanje baterije za do 90 procenata ako se koristi ceo dan na Nexus 5 telefonu.

Jedva čekamo da vidimo ovaj projekat u akciji. Verujemo da će Google obaviti dobar posao.

 

Izvor: Android Central

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR