AMD objavio nove Catalyst 14.12 Omega drajvere

AMD objavio nove Catalyst 14.12 Omega drajvere

685
0
PODELI
Catalyst 14.12 Omega intro1

AMD je objavio nove Catalyst 14.12 Omega drajvere. Nova verzija drajvera donosi nove mogućnosti poboljšavanja kvaliteta slike videa, zatim poboljšanja kvaliteta slike u igrama, kao i dosta poboljšanja performansi u pojedinim igrama i ispravljanja bagova.

Među novim mogućnostima u Catalyst 14.12 Omega drajverima je i Virtual Super Resolution, što je u suštini identično Nvidia Dynamic Super Resolution (DSR) funkciji, koju je Nvidia nedavno predstavila. Virtual Super Resolution funkcija dozvoljava da se “simulira” da igra radi u većoj rezoluciji nego što je vaš monitor sposoba da prikaže,a posle se vrši down sampling na rezoluciju ekrana vašeg monitora. To je u stvari najbolji Anti-Aliasing do sada, ali će frame rate u igrama sigurno trpeti ako se ova funkcija uključi.

Među novim mogućnostima pobolšanja video reprodukcije u Catalyst 14.12 Omega drajverima je i Fluid Motion Video, koje povećava fluidnost reprodukcije Blu-ray sadržaja preko PowerDVD 14 softvera i njegove funkcije Video Contour Removal koja uklanja artefakte iz kompresovanog videa. Zatim novo je i poboljšanje prikazivanja detalja u 1080p rezoluciji i novi 1080p 4K video upscaling algoritam, koji smanjuje artifakte koji se javljaju tokom upscalinga. Poboljšanja performansi u igrama tiču se dosta igara,a među njima su i: Batman: Arkham Origins, Bioshock Infinite, Call of Duty: Ghosts, Grid 2, Sniper Elite III, and Rome: Total War. AMD obećava do 19% bolje performance u ovim igrama u poređenju sa Catalyst 13.12 drajverima.

Nove AMD Catalyst 14.12 Omega drajvere možete skinuti sa zvaničnog LINKA.

Izvor: TechPowerUP

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR