Amazon zvanično predstavio Fire Phone

Amazon zvanično predstavio Fire Phone

948
0
PODELI

Proteklih meseci curele su informacije o tome da će Amazon napraviti 3D telefon, a danas je to postalo zvanično!

Breaker

Na ekskluzivnom Amazon događaju, Džef Bezos je govorio o Prime pretplati, Kindle uređajima, FireTV Android uređaju i – predstavio prvi Amazon pametni telefon pod nazivom Fire Phone!

Amazon Fire Phone 01

Fire Phone ima vrlo unikatne mogućnosti, ali i vrhunske specifikacije:

 • 4.7″ IPS LCD HD displej “optimizovan za korišćenje jednom rukom” – 590 nit osvetljenje, Gorilla Glass
 • Četvorojezgarni 2.2GHz procesor
 • Adreno 330 GPU
 • 2GB RAM
 • 32/64GB memorije
 • 13MP f/2.0 kamera, sa optičkom stabilizacijom
 • Četiri kamere na prednjoj strani za dinamičku perspektivu i šire polje vidljivosti
 • Neograničeno prostora za fotografije (u klaudu)
 • Dva stereo zvučnika
 • Staklena leđa
 • Tasteri od aluminijuma
 • LTE sa devet opsega
 • Cena od 199 dolara pod ugovorom, ekskluziva za AT&T mrežu

 

Amazon Fire Phone 02

Ovaj telefon poseduje sve mogućnosti koje se očekuju od Amazon uređaja – X-Ray, Drugi ekran, Prime striming sadržaja, Whispersync, Mayday i druge Amazon servise. To je Amazon telefon dizajniran za korišćenje Amazon servisa.

Amazon Fire Phone 03

Fire Phone ima zanimljivu mogućnost pod nazivom Firefly. To je, u suštini, kombinacija Google Goggles i Sound Hound. Firefly koristi kameru da identifikuje predmet, prati ga i omogućava da ga kupite putem Amazon prodavnice. Isto važi i za muziku, ali i za filmove i serije! Kamera beleži šta gledate, pruža X-Ray podatke o seriji, ali i epizodi, i omogućava da je kupite.

Firefly servis može da prepozna preko 100 miliona predmeta, pa čak i da ponudi članke na Wikipediji, ukoliko postoje.

Amazon Fire Phone 04

Tu je i unikatni korisnički interfejs na Fire Phone. Bezos ga je nazvao “dinamička perspektiva”, a određeni elementi operativnog sistema i neke aplikacije pomeraju se zajedno sa vama. Prema sajtu The Verge, ova opcija osvežava se na svakih 60 sekundi kako bi učinila da se meni usklađuje u realnom vremenu i uvek bude oštar i jasno vidljiv.

Pošto je Amazon napravio Fire Phone tako da se može koristiti jednom rukom, dobar deo upravljanja telefonom se može obaviti samo pomeranjem telefona. Zvuči čudno, ali verovatno će postojati i način da se to onemogući i koristi na način na koji su svi navikli.

Amazon Fire Phone 05

Na prednjoj strani Fire Phone-a postoje četiri kamere. U suštini, one su potrebne za praćenje očiju i glave, na osnovu čega se prilagođava korisnički interfejs. Takođe, svaka od kamera ima svoj infracrveni senzor kako bi radila i u totalnom mraku. Zaista impresivno.

Amazon Fire Phone 06

Amazon je utrošio prilično vremena kako bi naučio da prati pomeranje glave, pa je sada njegov softver toliko dobar da može da prepozna razliku između prave glave i fotografije.

Amazon Fire Phone 07

Fire Phone će biti dostupan preko AT&T mobilnog provajdera za 199 dolara uz ugovor od dve godine ili po punoj ceni od 649 dolara za 32GB ili 750 dolara za 64GB verziju. Krenuće sa prodajom 25 jula.

 

Šta kažete za ovaj impresivan telefon? Da li vam se dopadaju njegove mogućnosti?

 

Izvor: Android Police

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR