Amazon predstavio novi Fire HDX 8.9 tablet

Amazon predstavio novi Fire HDX 8.9 tablet

793
0
PODELI

Amazon je predstavio veliki broj novih modela tablet računara, a među njima i novi Kindle Fire HDX od 8.9.

Breaker

Novi tablet visokog kvaliteta predstavlja veliko unapređenje u odnosu na prošlogodišnji model, dok je cena ostala ista. Amazon je iskoristio priliku i da najavi najnoviju verziju svog operativnog sistema zasnovanog na Android OS – Fire OS sa kodnim imenom “Sangria”, koji donosi brojne nove mogućnosti.

Amazon Kindle Fire HDX 8.9 je kombinacija starog i novog. Veličina je ostala ista, kao i rezolucija ekrana od 2560×1600 piksela, što je odlično. Kao i kod starog modela, prisutno je 2GB RAM memorije i interna memorija od 16/32 ili 64GB. Bitna promena napravljena je tamo gde je važno, a to je procesor. Ugrađen je Qualcomm Snapdragon 805 čipset sa četvorojezgarnim procesorom na 2.5GHz. Po prvi put, Amazon je implementirao i Dolby Audio kako bi poboljšao iskustvo u toku pregleda multimedijalnog sadržaja. Nije obična implementacija Dolby-ja u pitanju, već najnoviji Dolby Atmos za koji se govori da pruža isto iskustvo kao da se gledalac nalazi u bioskopu.

Fire HDX 8.9 01

Novi Fire HDX 8.9 nudi i nove servise zahvaljujući novom Fire OS 4 “Sangria”. Oni uključuju ASAP ili Advanced Streaming and Prediction, mogućnost koja predviđa šta će korisnik sledeće da pusti i unapred započinje baferovanje tog videa u pozadini. Family Library omogućava članovima porodice da pristupaju sadržaju koji su oni zasebno kupili, uključujući knjige, audio, aplikacije i igre.

Fire OS 4 predstavlja i koncept profila, što znači da jedan uređaj mogu koristiti više osoba, dok će privatni podaci ostati upravo to – privatni.

Amazon Kindle Fire HDX 8.9 je dostupan za poručivanje i krenuće sa isporukom u oktobru. Cene su 379 dolara za verziju od 16GB, 429 dolara za 32GB i 479 dolara za 64GB.

 

 

Izvor: Android Community

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR