Altos King – Kralj je stigao!

Altos King – Kralj je stigao!

1702
0
PODELI

Računari su za kratko vreme prešli vrlo dug razvojni put. Nekada ove, cenovno nedostižne mašine, sada se mogu naći u skoro svakom domu. Ali i danas se računari dele na pristupačne, štedljive računare koji zadovoljavaju potrebe većine, moćne računare spremne za gejming sa visokim rezolucijama i detaljima, i profesionalne mašine u kojima nastaju svetovi poput Star Wars univerzuma. Ovoga puta sagledaćemo pripadnika ove druge grupe “ljutih” mašina, Altos King!

Breaker

Altos King nije slučajno dobio takvo ime. Kada se pogledaju njegove specifikacije, vidi se da je reč o nečemu uzvišenom i moćnom!

 

Na prvi pogled vidi se da njegovo Kraljevsko Visočanstvo dolazi u Cooler Master Silencio 652S kućištu. U pitanju je kućište visokog ranga koje nudi izuzetnu izradu, kvalitetnu izolaciju od buke, dok ujedno pruža odličan protok vazduha. Za komponente koje čine Kralja, malo je kućišta koja bi mogla da pariraju Silenciu.

imgo

Dobrog kralja ne čini samo sirova snaga, već savršena ravnoteža snage i mudrosti, stoga je puno pažnje posvećeno odabiru pravih komponenti. Osnovu računara čini matična ploča kompanije Asus sa Z97 čipsetom. Ušuškan u 1150 tron, sedi Intel Core i7-4790K moćni procesor sa radnim taktom od 4GHz i otključanim množiocem za overclock. Kao kruna, na procesoru se nalazi izvrstan hladnjak kompanije Cooler Master – Hyper 212 EVO!

image_original_64974043

Vrhunska MSI Geforce GTX980 Gaming OC grafička karta je Ekskalibur, Frostmour i koplje Aleksandra Velikog u jednom. Ova karta sa 4GB sopstvene memorije dovoljno je snažna da u realnom vremenu obradi sve moderne igre na najvišim grafičkim podešavanjima, čak i u 4K rezoluciji! Pošto ugrađena matična ploča podržava nVidia SLI, moguće je dodati još jednu, pa čak i još dve ove „zverke“, čime biste kralja uzdigli u nebesa, pretvarajući ga u nešto nalik na božanstvu!

imgo (1)

Kralj mora brzo da misli, a kako moderna računarska mašina namenjena profesionalcima i entuzijastima ne bi bila kompletna bez SSD-a visokih performansi, pa je u ovaj računar ugrađen Samsung 850 EVO SSD sa 500GB kapaciteta! Zajedno sa ultra-brzom Kingston HyperX Savage 2x8GB RAM memorijom na 2400MHz, igre i zahtevniji softver pokretaće se kao od šale, sa jako malo čekanja ćete moći da nastavite avanturu ili poslovni projekat. Za skladištenje podataka zadužen je hard disk od 1TB.

samsung-ssd-850evo-120gb-large

Da, Altos King neće moći da priušti baš svako, ali oni koji mogu, dobijaju računar bez kompromisa koji će sve zahtevne operacije, bilo da su u pitanju moderne igre ili poslovni zadaci poput renderinga, obavljati kao od šale!

Njegovo Visočanstvo, Altos King, dostupan je u kraljevstvu kućne tehnike WinWin u UŠĆE Shopping Centru po ceni od 214.990 dinara!

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR