Alien: Isolation, nova igra u Alien franšizi, traileri

Alien: Isolation, nova igra u Alien franšizi, traileri

791
0
PODELI
alien___isolation___wallpaper_by_the10thprotocol-d71g647

Alien: Isolation je nova igra u Alien franšizi. Razvija je The Creative Assembly, a izdaje Sega. Treba da se pojavi krajem 2014. za PC, Xbox One, Xbox 360, PS4 i PS3. Biće to survival horor stealth igra iz prvog lica. Pogledajte najavni trailer:

Hronološki, radnja igre Alien: Isolation je smeštena 15 godina nakon događanja u prvom Alien filmu i 42 godine pre događanja u nastavku Aliens. Godina dešavanja je 2137. Glavni lik je ćerka Ellen Ripley (Sigourney Weaver), koja se zove Amanda, kojoj je dok istražuje nestanak svoje majke, naređeno da ode do svemirske stanice Sevastopol i da tamo pronađe podatke koji će joj pomoći da pronađe majku. Naravno, na stanici se već nalazi Alien.

Creative Assembly su izjavili: “Hteli smo da aliena ponovo učinimo strašnim. Zavisno od toga koliko je igrač oprezan, videli smo okršaje koji u Alien: Isolation mogu trajati i do 30 minuta u nekim slučajevima”.

Creative director iz Creative Assembly studija, Al Hope,  je objasnio da za takav gameplay ne može postojati unapred utvrđeni scenario,nije u pitanju dakle “scripted” gameplay. Razlog za to je što bi igrači brzo uočili paterne u ponašanju aliena i time on prestaje da bude strašan. Alien će reagovati na vaše prisustvo i na izbore koje napravite i dinamički prilagođavati ponašanje na osnovu toga.

“Alien vas stvarno lovi,  i aktivno koristi svoja čula i donosi odluke iz trenutka u trenutak koje mu pomažu da vas ulovi i ubije”, izjavio je još jedan dizajner iz razvojnog studija.

“Ovo je neprijatelj koga morate izbeći po svaku cenu, alien koji vas prati iz prikrajka, koji je inteligentan, nepredvidljiv i veoma opasan. Čak i ako nađete oružje, vaša prva pomisao će biti : “Ako pucam, da li će alien čuti to? “”, rekao je Al Hope iz Creative Assembly razvojnog studija.

Cilj je da se napravi atmosfera u kojoj će se igrač plašiti i brinuti šta se nalazi iza ugla, čak i kada alien nije na ekranu.

“Ovo je igra u kojoj se nikada nećete osećati bezbedno”, rekao je Hope.

Creative Assembly je objavio i trailer koji treba da prikaže napetu atmosferu u igri Alien: Isolation:

Da li vam se dopada ovakav gameplay koncept i igra Alien: Isolation?

Izvori: Eurogamer, Gamespot

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR