Alcatel najavio jeftin pametni sat

Alcatel najavio jeftin pametni sat

2950
1
PODELI

Alcatel je najavio svoj prvi pametni sat, uređaj za koji tvrdi da će definisati novi tržišni segment – jeftine pametne satove. Proizvođač budžetskih telefona izjavio je da će uređaj ne-tako-inovativnog imena “Watch” biti dostupan “za delić cene konkurentnih pametnih satova”.

Breaker

Sa konvencionalnim okruglim licem, Watch izgleda nalik na Moto 360 i Alcatel tvrdi da će imati isti izgled i osećaj kao da se nosi tradicionalni sat. Ali iako je Alcatel izbegao isečenu sliku na dnu ekrana (nalik na Moto 360), displej ne prekriva celo lice sata. Već se u unutrašnjosti nalazi funkcionalni displej okružen polu-aktivnim prstenom.

Alcatel Smartwatch 01

Alcatel kaže da se Watch povezuje sa Android pametnim telefonima, nadgleda dnevne aktivnosti, kontroliše muziku, fotografiše (tj. ima taster za aktiviranje kamere na pametnom telefonu) i prikazuje notifikacije. Proizvođač navodi da će u ponudi biti više dizajna modela. Promotivna slika prikazuje model sa sportskim, gumenim kajišem i elegantniju metalnu verziju.

Alcatel Smartwatch 02

Alcatel Watch će pokretati poseban operativni sistem ove kompanije (neće biti Android Wear), a navodi se cena od 149 dolara.

 

 

Izvor: TheVerge

1 KOMENTAR

  1. Pa to baš i nije "delić" cene, obzirom da je #1 pametni sat "Pebble" oko 90 USD, a njegova luksuzna verzija "Pebble steel" oko 140 USD 🙂

POSTAVI ODGOVOR