Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se, pa ih pobedi! Windows...

Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se, pa ih pobedi! Windows 10 nadogradnja

988
2
PODELI

Nakon što je prošlog leta Microsoft predstavio Windows 10, par meseci kasnije najavio je besplatnu nadogradnju svima koji trenutno koriste Windows 8 i Windows 8.1 operativni sistem. Samo po sebi to predstavlja lep gest, jer pokazuje da Microsoft nije od onih gramzivih kompanija koje samo gledaju kako će da vam zavuku ruku u džep. Međutim, Microsoft je otišao korak dalje! Rojters je juče izvestio da će Microsoft ponuditi besplatnu nadogradnju čak i onima koji koriste piratske verzije njihovog operativnog sistema!

“Nadogradićemo sve računare koji mogu da podrže Windows 10, bez obzira da li je instalirani operativni sistem originalan ili ne”, rekao je Teri Mejerson, direktor Microsoftovog ogranka za razvoj operativnih sistema u intervjuu Rojtersu. “Verujemo da će korisnici vremenom uvideti prednosti koje donosi legalno licencirani Windows 10, i s naše strane, želimo da im prelaz na legalan softver učinimo što lakšim”.

microsoft-windows-10-live-verge-_0221

Međutim, pre nego što se svi bace na nadogradnju, kada Windows 10 bude zvanično pušten u upotrebu ovog leta, treba znati da nadogradnja neće magično pretvoriti nelegalan Windows u legalan. Ukoliko se nadograđuje piratska verzija Windows 8.1 operativnog sistema, Windows 10 će verovatno “pregaziti” crack koji operativni sistem čini skoro potpuno funkcionalnim, tako da ćete imati non-geniune Windows 10 za koji će verovatno morati da se plati licenca ili da se čeka novi crack.

pirated-discAko ih ne možeš pobediti, pridruži im se, pa ih pobedi! je izgleda nova poslovna politika Microsofta kada je piraterija u pitanju. Softverska piraterija predstavlja veliki problem svetskoj ekonomiji, hteli mi to da priznamo ili ne. Najizraženija je u Kini, gde istraživanja pokazuju da je tri četvrtine softvera koji se koristi piratski. U svakom slučaju, Microsoft se trudi da bude originalan u svojoj borbi protiv nje. Da li će uspeti, ostaje da se vidi.

2 KOMENTARA

  1. U roku od sat vremena pojavljivanja non-geniune poruke, napraviće se prvi crack osim ako M$ ne uvede nešto revolucionarno mada male šanse)… već sutradan će na warez forumima da isplivaju prva testirana rešenja non-genuine problema…

  2. Ako je dao izjavu “Nadogradićemo sve računare koji mogu da podrže Windows 10, bez obzira da li je instalirani operativni sistem originalan ili ne” onda to podrazumeva da nema poruke o legalizaciji… Jer u suprotnom oni nisu nista uradili nego ti dali trial verziju od 30-90 dana na koriscenje….

POSTAVI ODGOVOR