Acer Liquid X1, octa-core fablet, zvanično predstavljen

Acer Liquid X1, octa-core fablet, zvanično predstavljen

801
0
PODELI

Acer je upravo predstavio svoj flegšip Android pametni telefon, Liquid X1 koji poseduje osmojezgarni procesor i displej od 5.7 inča.

Breaker

Acer sa Liquid X1 cilja viši tržišni segment pametnih telefona. Prema zvaničnom izveštaju, uređaj će biti opremljen moćnim pravim osmojezgarnim MediaTek procesorom sa radnim taktom jezgara od 1.7GHz, čije performanse dopunjuje četvorojezgarni grafički čip. Od specifikacija pomenuto je da će Liquid X1 imati 2GB RAM, 16GB interne memorije, slot za microSD memorijsku karticu i bateriju kapaciteta 2700mAh. Biće prisutna i Android 4.4 KitKat verzija operativnog sistema.

Acer Liquid X1 Phablet

Prema Acer-u, Liquid X1 dolazi sa brojnim mogućnostima koji omogućavaju lakši rad na njemu. Među njima je i Acer Zoom Fit, funkcija koja prilagođava korisnički interfejs tako da se može koristiti samo jednom rukom, kada je to potrebno.

Još jedna prodajna prednost ovog modela je veliki displej od 5.7 inča HD rezolucije (720p). Pored toga, potvrđeno je da će posedovati impresivnu kameru sa rezolucijom od 13 megapiksela na zadnjoj strani, koja poseduje autofokus, LED blic i Full HD (1080p) video snimanje.

Kamera na zadnjoj strani nudi f/1.8 otvor blende i mogućnost fokusiranja za samo 0.3 sekundi, kao i neke inovativne opcije poput Free Focus, koji omogućava korisnicima da prave fotografije bez potrebe za fokusiranjem.

Acer je potvrdio da će njegov fablet imati i AcerRAPID dizajn poleđine koji omogućava da korisnici brzo pokreću kameru, javljaju se na dolazeće pozive ili pokreću omiljenu aplikaciju dodirom prsta.

Sa AcerFLOAT korisničkim interfejsom, prozor sa aplikacijom može ostati otvoren, tako da korisnici mogu da rade u više aplikacija istovremeno, bez potrebe da se prebacuju između njih.

Iako cena telefona još uvek nije otkrivena, očekuje se da će biti nešto viša od proseka. Tačna cena će biti poznata neposredno pred početak prodaje, u trećem kvartalu 2014. godine.

 

Izvor: Softpedia

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR