5 najboljih modela za vaš prvi tablet

5 najboljih modela za vaš prvi tablet

5589
10
PODELI

Razumemo da je ponuda tablet računara vrlo velika i da je često teško odabrati pravi model za vaše potrebe, a da bude u okvirima budžeta. Iz tog razloga smo izdvojili 5 modela na koje bi trebali obratiti pažnju pri kupovini svog prvog tableta ili tableta koji je povoljniji.

 

NetCat M-17 Izdvojena

Blueberry NetCat M-17   

(Web cena: 7.990din)

Odličan model za one koji ne žele da potroše mnogo, a ipak žele dobre mogućnosti za uložen novac. Ovaj tablet smo testirali pre otprilike mesec dana, kada se i pojavio (detaljnije). Tablet radi pod najnovijom verzijom Android operativnog sistema – Android 4.2 (Jelly Bean) i jedna od glavnih prednosti je što se na ovaj tablet mogu povezati USB flash memorija, tastatura, miš, pa čak i gamepad, sve preko USB OTG kablića (već se nalazi u pakovanju). Karakteriše ga odlična podrška za multimedijalne fajlove i mogućnost prikaza titlova sa našim karakterima.

Od specifikacija je vredno pomenuti: procesor Cortex A8 1.2GHz, grafički čip Mali-400, 512MB RAM memorije, kao i prednja kamera od 0,3MPix za video pozive.

 

GoClever Tab R70 with Keyboard

GoClever TAB R70+Keyboard   

(Web cena: 8.990din)

Tablet koji je popularan zbog svoje futrole sa tastaturom. Ukoliko volite fizičku tastaturu ili se ne možete navići na softversku, ovo je pravi tablet za vas. Karakteriše ga odličan odnos cene i performansi. Koristi Android 4.1 operativni sistem i zbog svojih specifikacija predstavlja dobar izbor za one koji, pored interneta i društvenih mreža, vole da poigraju po koju igru.

Od specifikacija je vredno pomenuti: procesor Cortex A9 1GHz, grafički čip Mali-400, 512MB memorije i mogućnost priključivanja USB Flash memorije.

 

Nextbook Premium7 SE M727KC

Nextbook Premium7 SE M727KC   

(Web cena: 9.990din)

Ovo je najpovoljniji tablet sa dvojezgarni procesorom. Tablet sa Android 4.1 sistemom, izuzetnih karakteristika i odlične cene. Pogodan je za sve vrste namena, pa čak i zahtevnije igre zbog snažnog procesora i snažnog grafičkog čipa. Takođe, ovo je cenovno prvi tablet sa 1GB RAM memorije, što dozvoljava i komotan rad sa više aplikacija istovremeno.

Od specifikacija je vredno napomenuti: procesor Dual Core Rockchips Cortex A9 1.5GHz, grafički čip Mali-400, 1GB RAM memorije.

 

Prestigio MultiPad PMP3970B_DUO

Prestigio MultiPad PMP3970B_DUO   

(Web cena: 9.490din)

Prestigio se pokazao kao odličan proizvođač tableta zbog odlične podrške koju pruža u vidu unapređenja sistema. Ovo je tablet sa dvojezgarnim procesorom i Mali-400 grafičkim čipom, tako da može imati široku primenu. Od čitanja knjiga (koje se besplatno mogu skinuti na srpskom jeziku preko Prestigo eBook aplikacije), pregledu slika, slušanja muzike, pa do pregleda filmova u visokoj rezoluciji i igranju igara, ovaj tablet će zadovoljiti potrebe širokog kruga korisnika.

Od specifikacija je vredno pomenuti: procesor Dual Core AmLogic Cortex A9 1.5GHz, grafički čip Mali-400, 1GB RAM, baterija od 4000mAh.

 

Prestigio MultiPad PMP5588C_DUO

Prestigio MultiPad PMP5588C_DUO   

(Web cena: 12.990din)

Izuzetan tablet koji se vrlo često pominje u preporukama korisnika. Poseduje dvojezgarni procesor radnog takta od 1.5GHz i Mali-400 grafički čip, ali i najveći ekran od svih ovde navedenih – dijagonale 8 inča i rezolucije 1280×768. Karakteristike ga čine odličnim izborom za ljude kojima je 7 inča u dijagonali malo za ekran tablet računara, a ne žele da potroše previše novca. Vredi napomenudi da ovaj model poseduje i bateriju od čak 5.000mAh, pa pored sjajnih karakteristika ima dugo trajanje baterije. Sa Android 4.2 (Jelly Bean) operativnim sistemom i sirovom snagom koju nude procesor i grafički čip, ne postoji aplikacija ili igra koju neće moći da pokrene ovaj tablet.

Od specifikacija je vredno pomenuti: procesor Dual Core AmLogic Cortex A9 1.5GHz, Mali-400 grafički čip, 1GB RAM memorije, Android 4.2, 5000mAh baterije.

 

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli pri izboru vašeg prvog (ili sledećeg) tablet računara i da smo rešili nedoumice koje ste imali.

 

Stevan Stevanović

10 KOMENTARA

  1. molim vas recite mi koji mi tablet preporucujete,ne razumem se u procsore i te sve karakteristike,meni je potreban za dopisivanje preko interneta i da nije skupllji od 12000,00
    inace sam u velikoj dilemi
    .pozdrav

POSTAVI ODGOVOR