3D štampač od 299 dolara skupio sredstva za 11 minuta

3D štampač od 299 dolara skupio sredstva za 11 minuta

6644
0
PODELI

Kada razmislite, 11 minuta je prilično malo vremena, ali mnogo toga se može postići za taj vremenski period. Dokaz za to je prikupljenih 400.000 dolara za pravljenje veoma kompaktnog 3D štampača koji je, u kratkom periodu, koštao samo 199 dolara. Ovaj štampač, pod nazivom Micro, prikupio je zacrtani cilj od 50.000 dolara i sada je na putu da postane jedan od najzanimljivijih projekata na Kickstarter web sajtu.

Breaker

Napravljen od strane M3D tima, u početku se prodavao za 199 dolara, a onda je cena porasla za 100 dolara. U pitanju je vrlo mali štampač, zapremine 73cm3, sa specijalnim kalemom koji drži materijal u kućištu štampača. Može praviti objekte veličine koji su visoki do 12 cm, što je dovoljno za većinu projekata.

Micro 3D printer 01

Postavlja se teško pitanje, može li M3D postići zacrtani cilj? Kućište za štampač košta nešto manje od 20 dolara, dok glava 3D štampača zajedno sa ostatkom košta oko 100 dolara. Kada se na to doda cena isporuke delova, kao i isporuka gotovog proizvoda krajnjim kupcima, dolazi se do zaključka da su cene od 199 i 299 dolara i više nego pristupačne.

Osnivači, Majkl Armani i Dejvid Džons, uradili su nešto vrlo inteligentno: prave jednostavan štampač sa zanimljivim softverom. Korisnik će moći da pretraži javno dostupne objekte, odabere željeni objekat i odštampa direktno iz programa. Aplikacija promeni veličinu objekta i spremi ga za štampu, dok mali 3D štampač obavlja ostatak.

Micro 3D Printer 02

Ne sumnjamo da će uskoro biti dostupno puno sličnih 3D štampača po, možda, još povoljnijoj ceni, pogotovu ukoliko se umeša neko od velikih imena u industriji, kao što je HP.

 

Izvor: TechCrunch

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR