3D-odštampano kućište pokreće Android OS na iPhone

3D-odštampano kućište pokreće Android OS na iPhone

9016
0
PODELI

Nekada poželite da pokrenete softver koji nije predviđen da radi na harveru koji posedujete. Za neke iPhone korisnike, pokretanje Android-a na Apple hardver može biti dobra ideja. Jedan developer i dizajner učinio je da taj san postane java!

Nick Lee, koji radi za Tendigi, kompaniju koja se bavi mobilnim dizajnom i razvojem. Lee je osmislio i napravio 3D-odštampano kućište koje omogućava da vlasnik iPhone telefona pokrene Android 6.0.1 (Marshmallow). Lee je detaljno objasnio svoj proces izrade, ali suština je da je Lee instalirao i pokrenuo Android Open Source Project (AOSP) kod na malom računaru, a onda taj računar smestio u poleđinu kućišta za iPhone, koje je odštampao. Onda se iPhone povezuje na taj računar preko USB porta.

iPhone 3D-odštampano Android kućište 02

Kućište sadrži sopstvenu bateriju od 650mAh, koja napaja mali računar. Dok se na iPhone pokreće iOS 9.3.2 verzija operativnog sistema. Stavljanje iPhone-a u kućište, povezivanje na USB port i pokretanje Tendigi aplikacije pokreće Android korisnički interfejs. Odziv ekrana nije baš idealan, i prisutne su crne trake u gornjem i donjem delu, ali sve ostalo funkcioniše.

Lee je radio na raznim revizijama kućišta, kako bi ga maksimalno smanjio. Sadrži čak i USB konektor, HDMI izlaz i microSD slot. Kako sve to funkcioniše možete videti na videu ispod.

Šta vi mislite o ovoj ideji i realizaciji?

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR