10 najluksuznijih telefona na svetu

10 najluksuznijih telefona na svetu

1800
1
PODELI

Sa obzirom na to koliko je tehnologija uznapredovala, mobilni telefon je savršena refleksija života jedne osobe, odnosno već odavno se ne koristi samo za pozive i slanje poruka. Mobilni telefon je u visokom društvu, postao i statusni simbol. Ljudima kojima cena nije bitna, voljni su da plate basnoslovne sume novca, kako bi se izdvojili od ostatka društva. Predstavljamo vam 10 najluksuznijih mobilnih telefona na svetu.

Sony Ericsson Black Diamond

10. Sony Ericsson Black Diamond – $300 000

Ovaj prestižni i luksuzni mobilni telefon nije dobio ime po dijamantima i zlatu, već po svojim neprevaziđenim hi-tech sposobnostima i dizajnu. OLED tehnologija koja je korišćena za osvetljenje polukarbonantne maske prekriva čitavu površinu Na taj način, ekran dobija neograničen sjaj i fantastičan izgled. S obzirom na to da telefon datira iz 2006. godine, kamera od 4mpx koju poseduje je u to vreme bilo retkost. Sve u svemu, u svoje vreme, ovaj telefon bio je oličenje luksuza, u potpunosti vredno 300.000 dolara.

Vertu-Signature-Cobra

9. Vertu Signature Cobra – $310 000

Vertu je brend koji je i više nego poznat po kreiranju elegantnih i luksuznih, tehnički neprevaziđenih  uređaja.  Model  Vertu Signature Cobra, koji je dizajniran u saradnji sa francuskom juvelirnicom Boucheron je njihov najskuplji i najluksuzniji model ikada. Na njemu se nalaze dva dijamanta, dva smaragda i 439 rubina. Element koji njegov dizajn čini zaista posebnim je forma zmije.  S obzirom na to da je luksuz ekvivalent ekskluzivnosti, samo 8 ovih telefona je napravljeno. 

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – $1 milion

Gresso je luksuzna ruska kompanija koja pravi ekskluzivne i skupocene mobilne telefone. Pravi dragulj među njihovim remek delima je Luxor Las Vegas Jackpot telefon, koji košta milion dolara Dekorisan sa ukupno 45.5 karata crnih dijamanata, njegov zadnji poklopac dizajniran je od 200 godina starog afričkog drveta, koji je inače najskuplji drveni materijal na svetu. Dugmići za ovaj model napravljeni su od laserski obrađenih šifara, koji su lično uglancani, dok je ram telefona napravljen od 180 grama čvrstog i kvalitetnog zlata. Samo tri modela ovog telefona su proizvedena, što opravdava njegovu cenu i čini ga pravim umetničkim delom visoke tehnologije.

Alchemist Million Dollar iPhone 5

7. Million Dollar iPhone 5 by Alchemist -$1 milion

Skoro smo pisali o iPhone modelu koji košta milion dolara, pa dodatna objašnjenja nisu potrebna. Kreiran od strane londonskog brenda Alchemist, ovaj uređaj opravdano ima toliku cenu.  Poseduje ručno izrađenu 24karatnu zlatnu bazu, kao i dugme za navigaciju od istog materijala, koje je dekorisano 2karatnim dijamantom. Ovaj bogato dekorisani luksuzi uređaj dolazi sa doživotnom garancijom.

Diamond Crypto Smartphone

6. Diamond Crypto Smartphone – $1.3 miliona

Privatnost je ono što ljudi oduvek žele da imaju, pa nije nimalo čudno da to zahtevaju i od svojih mobilnih telefona.  Tu na scenu dolazi moskovska kompanija JSC Ancort, koja je kreirala Diamond Crypto smartfon. Ovaj telefon ne služi samo za obično telefoniranje, on vam daje opciju najsigurnijeg telefoniranja koje je do sada omogućeno. Luksuzni telefon je dekorisan sa 50 dijamanata, koji uključuju i 8 veoma retkih.

Goldvish Le Million Piece Unique

5. GoldVish Le Million Piece Unique – $1.3 miliona

Ženevska kompanijaGoldVish je brend koji je specijalizovan za kreiranje luksuznih i unikatnih mobilnih telefona, satova i aksesoara. Do sada, njihovo najluksuznije dostignuće je Le Million Piece Unique mobilni telefon, koji košta čitavih 1.3 miliona dolara. Ovaj uređaj od 18karatnog belog zlata dizajnirao je Emmaue Gueit, kao deo njihove prestižne Illusion kolekcije, a pored toga dekorisan je sa 120 karata VVS-1 dijamanata. Samo 100 ovih luksuznih telefona je napravljeno, i iako vam se cini da je ovaj model zastareo, kako potiče iz 2007.godine,  i da danas izgleda podjednako prestižno i luksuzno.

Goldstriker iPhone 3GS Supreme

 4. King’s Button iPhone – $2.4 miliona

King’s button iPhone je dizajnirao Peter Aloisson, od čistog 18karatnog zlata, dok 138 dijamanata savršeno i luksuzno ukrašava njegove stranice. Home taster je još jedan luksuzni kraljevski element, dekorisan 6.6 karatnim belim dijamantom. Kada sve to saberete i spojite u jedinstvenu i luksuznu celinu, dobijate ovaj iPhone, po ceni od 2.4 miliona dolara.

Kings Button iPhone

3. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – $3.2 miliona

Britanski dizajner Stuart Hughes je renomiran i poznat u svetu po kreiranju najneverovatnijih i  skupocenih uređaja. Ovaj iPhone 3gs Supreme je savršena refleksija kvaliteta njegovog rada. Kućište ovog telefona kreirano je 271 grama čvrstog 22karatnog zlata, dok je na prednjoj bazi predstavljeno 136 besprekornih dijamanata u F spektru. Zadnji logo takođe je dizajniran od čvrstog zlata i dekorisan sa 53 besprekorna dijamanta, dok se na navigacionom dugmetu nalazi veoma retki dijamanti od 7.1 karata. Ovaj ekskluzivni i luksuzni telefon svojim sjajnim i dragocenim elementima opravdava visoku cenu od 3.2 miliona dolara.

iPhone 4 Diamond Rose Edition

2.iPhone 4 Diamond Rose Edition – $8 miliona

iPhone 4 Diamond Rose Edition je još jedno remek delo prethodno pomenutog Stuarta Hughesa. Prekriven je  dijamantima, dok je zadnji deo napravljen od rose zlata, sa Apple logoom dekorisaim sa 53 dijamanta. Home taster je napravljen od platine, i na njemu se nalazi jedinstveni pink dijamant od 4.7 karata, koji može biti zamenjen još vrednijim, ukoliko je to ono što vi želite. Ovaj telefon je upakovan u kutiju izrađenu od Imperial Pink granita presvučenom prestižnom Nubuck kožom.

iPhone 5 Black Diamond

1.iPhone 5 Black Diamond – $15 miliona

I na kraju, apsolutni šampion ove liste najskupljih luksuznih telefona je iPhone 5 Black Diamond izdanje. Po ceni koju biste patili za ovaj prestižni i luksuzni telefon, možete kupiti jedno manje ostrvo. Najvrednija stvar na njemu je ovaj crni dijamant. Dakle 15 miliona dolara.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR