10 esencijalnih Windows 7 programa

10 esencijalnih Windows 7 programa

1425
0
PODELI
windows7-7zip-610x357

Ako još koristite Windows 7, ovo bi bili 10 esencijalnih Windows 7 programa, koji bi svaki korisnik ovog operativnog sistema trebao da ima na svom računaru.

 

 

 

 

 

 

 

1.CCleaner

windows7-ccleaner-610x457

Vremenom se u Windowsu nakupi dosta nepotrebnih fajlova, kao što su temporary fajlovi, system logovi, browser cache, ostaci registry podešavanja za programe. CCleaner je progam za automatsko čišćenje ovakvih stvari i njegovo povremeno korišćenje će vam pomoći da oslobodite ponekad vitalan prostor na sistemskoj particiji i da se otarasite nepotrebnih fajlova. I to jako brzo.

Download link

2.Notepad++

windows7-notepad-610x446

Notepad++ je proširenje osnovnog Notepad programa u Windowsu 7 i u njemu imate tabove, moćnu pretragu, podesiv grafički interfejs i podršku za više programskih jezika, što može biti od velike pomoći svim programerima. Moguće je napraviti i link na Windows context meniju za brzo otvaranje tekstualnih fajlova. Bilo da ste programer ili imate manje potrebe za editovanjem teksta, Notepad++ će vam biti od koristi.

Download link

3. 7-Zip

windows7-7zip-610x357

7-Zip je mali, moćan i besplatan arhiver (WinRAR nije besplatan). Ima odličnu Context menu podršku i brz rad sa svim tipovima arhiva. Za svaku preporuku za bilo kakav posao sa arhiviranim fajlovima.

Download link

4. Adobe Reader

windows7-adobereader-610x457

Adobe Reader je besplatan program za čitanje i editovanje .PDF fajlova, Moguće je i eksportovanje u Word. Svakako program koji treba da imate.

Download link

5. Defraggler

windows7-defraggler-610x457

Windows 7 ima mogućnost da automatski defragmentuje vaše hard diskove u pozadini. Ali ako želite da sami ručno radite defragmentisanje vaših particija, specijalizovan softver za tu namenu, kao što je Defraggler, je prava stvar. Ovaj program stiže od kreatora CCleaner-a. Moguće je vršiti defragmentovanje samo određenih sektora i fajlova koje budete odabrali, bez potrebe za defragmentisanjem celog hard diska, ako to ne želite.

Download link

6. Recuva

windows7-recuva-610x457

Ako slučajno obrišete neki fajl, Recuva vam može pomoći da ga vratite. Sa njim možete uraditi jednostavan Undelete, a možete i vršiti pretragu za fajlovima koji su možda još uvek dostupni, čak i nakon formatiranja hard diska. Recuva može da uradi i suprotno. Pomoću ovog programa možete trajno obrisati neki fajl i učiniti maltene nemogućim za vraćanje.

Download link

7. VLC Media Player

windows7-vlc-610x337

VLC je besplatan, open source video player, koji ima već ugrađene codece za puštanje gotovo svih formata video fajlova koji vam padnu napamet. Jednostavan je za korišćenje i moćan. Svako bi trebalo da ga ima na računaru. Ako VLC neće da pusti neki video fajl, onda najverovatnije sam fajl nije u redu.

Download link

8. Handbrake

windows7-handbrake-610x384

Ovo je jednostavan open sou rce program za konvertovanje različith video fajlova u druge formate. Recimo, imate.avi fajl i želite da ga prebacite u .mp4 ili .mkv format. Uz par podešavanja vezano za kvalitet Handbrake će vam pomoći da ovo brzo uradite.

Download link

9. Google Chrome

windows7-chrome-610x393

Ovo je trenutno najpopularniji i verovatno i najstabilniji web browser iliti web pretraživač i verovatno ga već koristite.Ako ga i ne koristite, verovatno vrlo brzo hoćete 🙂

Download link

10. LastPass

windows7-lastpass-610x437

Prosečan internet korisnik verovatno ima gomilu korisničkih imena i šifri za različite web sajtove, mailove i servise. Nemoguće ih je sve zapamtiti. LastPass je sjajan password manager pomoću koga nikada više nećete zaboraviti nijednu šifru ili korisničko ime.Ovaj besplatan program vam dozvoljava da kreirate jednu master šifru kojom pristupate servisu i koju morate da zapamtite. A onda enkriptuje sve ostale podatke o ostalim vašim nalozima koje unesete kroz LastPass, tako da ne morate da brinete da će neki sajt ukrasti vašu šifru ili lične podatke.LastPass če zapamtiti i automatski popunjavati sve vaše šifre i možete ga instalirati na više uređaja i računara istovremeno. LastPass password manager će vam svakako biti od koristi.

Download link

Da li koristite neke od ovih ili sve pobrojane programe? Koji su vaši esencijalni programi bez kojih ne možete?

Izvor: PC Gamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR